Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου 2016

Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού πάνω από 215.000 επισκέπτες. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο.

Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αθλητικές, ψυχοκινητικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, αλλά και καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, μαθήματα γιόγκα, πιλάτες και αερόβιας άσκησης, προγράμματα ιστιοπλοΐας και ναυτομοντελισμού στο κανάλι, καθώς και κινηματογραφικές προβολές, που θα στεγαστούν πλέον σε κάποιον από τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Επίσης, το τέταρτο μέρος των θεματικών συναυλιών Parklife στο Ξέφωτο θα είναι αφιερωμένο στις τζαζ μουσικές του κόσμου. Θα συμμετέχουν οι Takis Barberis Group, Ντέιβιντ Λιντς και Dimitri Vassilakis & Nana Simopoulos Group (8 Οκτωβρίου) και Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico και Klezmer Yunan (9 Οκτωβρίου).

Τον Οκτώβριο ξεκινά και μια νέα σειρά εβδομαδιαίων μουσικών συναυλιών με τίτλο «Jazz Διαχρονίες» κάθε Παρασκευή στην Αγορά. Οι παραστάσεις θα περιέχουν παλιούς και νέους ήχους, φανκ και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα.

Τέλος, κάθε Κυριακή απόγευμα του Οκτωβρίου οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν σχολικές μπάντες που θα δίνουν απρόοπτες συναυλίες.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι καθημερινές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, καθώς και οι εκθέσεις με το Κύπελλο του Σπύρου Λούη και «Γιάννης Μόραλης - Χρήστος Καπράλος: Μια φιλία ζωής και τέχνης».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο εδώ, στην ιστοσελίδα του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου