Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Δώσε Αλέξη τα 258.000.000 ευρώ σε αναδρομικά δικαστών κι ο κόσμος μας θα γίνει πιο συνταγματικός...

Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας με λιγότερες από 180 ψήφους από τη Βουλή, όπως συνέβη με το πρώτο μνημόνιο, κρίθηκε συνταγματική από το ΣτΕ.

Όπως συνταγματικά κρίθηκαν το μαύρο στην ΕΡΤ, το PSI που κατακρήμνισε τα ασφαλιστικά Ταμεία, ή το κόψιμο μισθών και συντάξεων, εκτός "φυσικά" των δικαστών.

Αντισυνταγματικός κρίθηκε μόνο ο νόμος που έβαζε κανόνες σε 27 χρόνια ασυδοσίας, τα οποία είχαν άμεσο, αμεσότατο αντίκτυπο στην πολιτική, οικονομική και τραπεζική ζωή τής χώρας και τα οποία έπαιξαν το ρόλο τους στη χρεοκοπία της...


Η κυβέρνηση διέπραξε το κολοσσιαίο "λάθος" να μην κατευθύνει τα 258.000.000 ευρώ των τηλεοπτικών αδειών στους Συμβούλους της Επικρατείας, αλλά στην κοινωνία, στα νοσοκομεία και στους παιδικούς σταθμούς για παράδειγμα. Σε διαφορετική περίπτωση οι δικαστικοί ίσως και να αποφάσιζαν διαφορετικά.

Ο βίος και η πολιτεία, άλλωστε, μερίδας (μόνο;) αυτών έχει αποδείξει ότι δεν κινητροδοτούνται ούτε από την απονομή δικαίου ούτε από το δημόσιο συμφέρον, αλλά από το καλό τής τσεπούλας και γενικότερα της πάρτης τους. Ρωτήστε και τον αντιπρόεδρο που έδινε τα θέματα των εξετάσεων στη γκόμενά του, πάντοτε συνταγματικώ τω τρόπω βεβαίως βεβαίως...


Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική αποκλειστικώς τη διάταξη του νόμου Παππά που μεταφέρει στο υπουργείο από το ΕΣΡ την αρμοδιότητα τέλεσης του διαγωνισμού.

Σαν να μην ξέρουν οι δικαστές, οι οποίοι δεν μίλησαν για αντισυνταγματικότητα του περιορισμένου αριθμού αδειών, πως αυτή ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης αλλά ο άθλιος Κούλης δεν συναίνεσε στη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής μολονότι είχε προταθεί να απαρτίζεται κυρίως από κεντροδεξιούς...


Πώς είναι δυνατό οι "έκτακτες συνθήκες" να δικαιολογούν την υποταγή τής χώρας σε ένα άγριο καθεστώς λιτότητας επί δικαίους κι αδίκους, όπως είναι τα μνημόνια, αλλά να μην ισχύουν για τη ρύθμιση ενός αρρύθμιστου πεδίου τής δημόσια σφαίρας επί τρεις περίπου δεκαετίες, όταν μάλιστα το ίδιο το ΣτΕ έχει παραδεχθεί την αντισυνταγματικότητα του παρόντος καθεστώτος;


Κι όμως, οι "σεβάσμιοι" δικαστές μας δεν αποδέχθηκαν ούτε καν να αξιολογήσουν αν η πραγματική κατάσταση που διαμορφώθηκε από το διαγωνισμό ωφελεί περισσότερο παρά βλάπτει το δημόσιο συμφέρον...

Όπως κι αν έχει, αυτή η κυβέρνηση είτε θα φτάσει μέχρι τις εκλογές τού 2019 είτε θα πέσει νωρίτερα γιατί δεν θα έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των περισσότερων Ελλήνων.


Δεν θα πέσει, όμως, όσο κι αν έχουν λυσσάξει ορισμένοι, γιατί αναγκάζεται να επιστρέψει 258.000.000 ευρώ σε τέσσερις ζάπλουτους ολιγάρχες αντί να τα διανείμει σε γονείς, άρρωστους και φτωχούς.

Προφανώς πρόκειται για πολιτική ήττα της, ωστόσο στο συγκεκριμένο τουλάχιστον ζήτημα έχει την πλειοψηφία τού ελληνικού λαού με το μέρος της.


Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της στη σφοδρή σύγκρουσή με μια διεφθαρμένη ελίτ που αδυνατεί να κατανοήσει ότι δεν είναι οι τηλεοπτικές άδειες που την οδηγούν στην καταστροφή αλλά τα επί δεκαετίες αμαρτήματά της, τα οποία έχουν ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και είναι καταχωρημένα σε θαλασσοδάνεια και λίστες φοροδιαφυγής.

Τι θα πουν τώρα, για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες τού MEGA στο προσωπικό τους που έχουν απλήρωτο και για το επικείμενο κλείσιμο του καναλιού; Πως φταίει ο Ν. Παππάς γι' αυτό;

Οι καναλάρχες θα πληρώσουν γιατί αυτό είναι δίκαιο και γιατί είναι λαϊκή απαίτηση. Είτε το θέλουν κάποιοι επίορκοι δικαστές, η αντιπολίτευση και οι ολιγάρχες νταβατζήδες τους είτε όχι.

Ο πόλεμος έτσι κι αλλιώς από την αρχή ήταν ταξικός. Όπως είχε γράψει κι ο Γιάννης Ρίτσος, "η πρώτη δικαιοσύνη είναι η σωστή διανομή τού ψωμιού"...


τρύπιο ευρώ

1 σχόλιο:

  1. Κάτω τα χέρια από τη δικαστική μεγαλομαφφία του Συμβούλιου της Επικαρπίας.
    Κάτω τα χέρια από τη ΝουΔουλοΠΑΣΟΚοσυμμορία, Τζαβάρα, Βορίδη, Αθανασίου, Βενιζέλο, Λοβέρδο.
    Κάτω τα χέρια απ’ το Ντογιάκο! Και όλα τα μαφιόζικα παραδικαστικά κυκλώματα, και πάμπολλα άλλα που με χίλια δυο ανταλλάγματα έστησε με πολύ κόπο, 40 χρόνια τώρα, η ΝουΔουλοΠΑΣΟΚομαφία.
    Κάτω τα χέρια από το παραδικαστικό κύκλωμα Τσατάνη και της κοινοβουλευτικής ομάδας στήρηξής του από τον Αθανασίου, Βορίδη, Βενιζέλο κλπών, που τους ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι να ωρύονται κραυγάζοντας στην βουλή και στις tvούλες τους, φοβερίζοντας τρομοκρατημένοι, σαν χάνουν με πάταγο τα μαφιόζικα ερείσματά τους.
    Κάτω τα χέρια από τους "εισαγγελείς", που χαραχτηρίζουν ΔΩΡΑ τα 10δες εκατομμύρια μαύρου χρήματος της Ζιμενς και άλλων θεόσταλτων εταιρειών στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ !!!
    Κάτω τα χέρια από τον αρχιγκάγκστερ Βγενόνόπουλο που ρήμαξε τις τράπεζες Ελλάδας και Κύπρου.
    Κάτω τα χέρια από όλους τους λήσταρχους των λιστών Λαγκαρντ, Μόργιανς, κλπών λησταρχολιστών.
    Κάτω τα χέρια από τις άπειρες λησταρχοσυμμορίες της 40χρονης ΝουΔουλοΠΑΣΟκοκρατίας !!!
    Αυτή δεν είναι η αριστερά, που ξέραμε και θέλαμε. Η αριστερά που πιστεύαμε πως θα έδειχνε κατανόηση στο φτωχούλη εμποροβιομήχανο και πάμφτωχο εφοπλιστή και όλες τις μικρομέγαλες μαφίες που με κόπο επί 40 χρόνια έστησε η ΝΔΠΑΣΟΚοκρατία !!!
    Πώς θα γίνει ανάπτυξη, χωρίς τα λεφτούλια όλων αυτών, που με πολύ κόπο, σώσανε κρύβοντάς τα σε οφσόρ και ξένες τράπεζες και που ανέρχεται σε πάνω από 1 τρις €υρώπουλα ;;; Πως θα φτιάξουν τα καράβια τους στην αλλοδαπή. Πως θα εξυπηρετήσουν τα γαλαζοπράσινα παιδιά και θυγατέρες. Πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή