Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Πανελίστες των καναλαρχών @ Στην κουζίνα της Μενεγάκη ο Κοντομηνάς

Υπάρχει τελικά πάτος στην αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ.; Προφανώς όχι.

Αφού, μετά τη λυσσαλέα μάχη που έδωσε επί μήνες υποστηρίζοντας το «δικαίωμα» των καναλαρχών να διατηρήσουν ένα δημόσιο
αγαθό μέσα από ένα καθεστώς ανομίας και χωρίς μάλιστα να έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για να τα αποκτήσουν, η Ν.Δ. τώρα ανέλαβε και “υπερθεματιστής” των συμφερόντων των καναλαρχών που έμειναν εκτός διαδικασίας.

Όπως περίτρανα αποδείχθηκε και χθες, τα γρήγορα αντανακλαστικά της όταν πρόκειται για κάποιο επιχειρηματικό συμφέρον είναι δεδομένα, αφού έσπευσε άμεσα να δηλώσει... δικαιωμένη από τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Alpha, που παρενέβη στη μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη για να διανθίσει τη στήλη της μαγειρικής με πικάντικες αναφορές στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, και να αγκαλιάσει τα λεγόμενά του χαρακτηρίζοντάς τα “καταγγελίες” και επιτιθέμενη στην κυβέρνηση.

Όμως η Ν.Δ. ξεχνά σκοπίμως ότι στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν παραχθεί δύο κεκτημένα για την κοινωνία.

Κατ' αρχάς ότι η πολιτεία, όπως οφείλει, διαμορφώνει με όρους νομιμότητας το πλαίσιο επιχειρηματικής διαφάνειας και δεύτερον, μέσα από τη διαδικασία αυτή κερδίζει χρήματα που τα επιστρέφει στην κοινωνία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναβαθμίζοντας με τα χρήματα των αδειοδοτούμενων καναλαρχών τη δημόσια Υγεία με προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η Ν.Δ. μπορεί να δικαιώνει και να δικαιώνεται από τους επιχειρηματίες, όμως δεν δικαιώνει την κοινωνία, που ζητεί διαφάνεια και στον τηλεοπτικό χώρο, και συνολικά. Δεν δικαιώνει την κοινωνία όταν θέλει να επιστρέψει στους καναλάρχες τα χρήματα που βγήκαν από τον διαγωνισμό και προορίζονται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους πολίτες.

Και, τέλος, δεν δικαιώνει και δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στην κοινωνία όταν παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη μόνο και μόνο για να δικαιώσει τους δικούς της καναλάρχες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις θέσεις που έχει πάρει σε μια σειρά ζητήματα, μένει πιστός στην τακτική του λομπίστα των συμφερόντων, εσχάτως και του «πανελίστα».

Επιχειρηματικό συμφέρον να 'ναι και ό,τι να 'ναι.

Μπορεί κανείς με αυτή την τακτική να περιμένει να δικαιωθεί από την κοινωνία;

ΥΓ: Στην ίδια «γαλάζια» γραμμή φυσικά κινήθηκε και χθες το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι πορεύεται με τη λογική “Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”. Μόνο που αυτό δεν είναι πολιτική και δεν παράγει αποτελέσματα θετικά για την κοινωνία.

η Αυγή


*** * *** 

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη διάλεξε ο Δημήτρης Κοντομηνάς για να βγει στην τηλεόραση και να πει τα δικά του. Από δίπλα, φυσικά, ο Δήμος Βερύκιος που δεν έδειχνε συγκινημένος αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήταν.

«Ο κύριος Παππάς θέλει να βάλει "μαύρο" στα κανάλια αλλά δεν θα τον αφήσουμε εμείς. Δεν μπορεί να βάλει "μαύρο" στα κανάλια ο Παππάς. Ο Παππάς σκοτωνότανε μια ζωή, κάτι ψέματα λένε δεν μπορεί... είναι καλό παιδί. Αυτός σκοτώθηκε τόσο καιρό για την ΕΡΤ. Είναι δυνατόν αυτός που άνοιξε τρία κανάλια, να κλείσει άλλα τρία;» είπε ο Δημήτρης Κοντομηνάς στην Ελένη η οποία δεν το πίστευε που ο κ.Κοντομηνάς πήγε έτσι απροειδοποίητα στην εκπομπή της.

Βέβαια ο Δήμος-κλαίω για το αφεντικό μου-Βερύκιος το ήξερε από το πρωί και γέλαγε πονηρά στο πλατό. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μπορεί δικαίως να είναι χολωμένη έτσι όπως την έριξαν. Συμπάσχω μαζί της, είμαι με το μέρος της.



Είπε και για τον Καλογρίτσα ο Δημήτρης Κοντομηνάς, χωρίς ωστόσο να τον κατανομάσει. «Ήρθε και λέει "θα μου δώσετε το 51%", λέω τι άλλο θέλεις; Λέει "θέλω τέσσερις εκπομπές πολιτικές την εβδομάδα", τις έχω εγώ, καταλαβαίνετε για ποιον λέω. Αυτόν λέω που δεν είχε δεκάρα».

Και συνέχισε την επίθεση στο Νίκο Παππά: «Και θα λέμε τις αλήθειες και δεν θα κλείσει κύριε Παππά, που ήσουνα στην Αμερική κι έφτιαξες και σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς. Αλλά κάτι κρύβεις εσύ, για να φωνάζεις, δεν ξέρω».

Ενώ έδωσε και κουράγιο στους εργαζόμενους του καναλιού (αυτό είναι καλό), πως δεν θα μπει λουκέτο στον Alpha. Εκεί κάπου η Μενεγάκη είπε να «πέσουν» διαφημίσεις, ενώ ακούγαμε από το βάθος τις επευφημίες και τα μπράβο του Δήμου. Έχω αρχίσει και τον πάω τον Βερύκιο να ξέρετε.


*** * ***

του Δημήτρη Τρίμη

Ο Δ. Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης - ευεργέτης του Ομίλου ALPHA και αποτυχών υπερθεματιστής στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις άδειες των καναλιών εθνικής εμβέλειας σήμερα μπήκε στο στούντιο μαγειρικής μαζί με τον στενό του συνεργάτη Δ. Βερύκιο και... ανέλαβε προσωπικά το δελτίο ειδήσεων και τις πολιτικές αναλύσεις του δημοσιογραφικού και ψυχαγωγικού οργανισμού του.

Ο Δ. Κοντομηνάς έχει ανοίξει προσωπικό μέτωπο στον υπουργό Νίκο Παππά, κάνει ανοιχτή πολιτική προπαγάνδα με κατασκευασμένες «ειδήσεις» και ακατάληπτα νομικά επιχειρήματα, ώστε να διασώσει τους εργαζόμενούς του -όπως λέει- και να ρίξει την κυβέρνηση, ή έστω να πουλήσει σε καλή τιμή τις υποδομές του και να συμπράξει με κάποιον ή κάποιους άλλους βαρόνους και νεοβαρόνους των ΜΜΕ, καθώς παράλληλα όπως όλη η αγορά ξέρει διαπραγματεύεται με όλους. Δεν μας τα λέει, όμως, αλλά αφήνει τις φήμες να κυκλοφορούν για να γίνει μετά την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας το επικερδέστερο deal.

Ήταν επομένως λογικό να παρέμβει -αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη... Δημοκρατία μας- ο αμερόληπτος σχολιαστής της επικαιρότητας Δήμος Βερύκιος ώστε να εξηγήσει περαιτέρω τη γραμμή στο πόπολο, προβαίνοντας στην ακόλουθη βαρυσήμαντη τοποθέτηση -πάντοτε στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού, όπως τη διάβασα πριν λίγο στους zoornalistas:

«Ο Κοντομηνάς είναι ένας διεθνής παίκτης, αύριο πάει στο Λονδίνο. Ήρθε να κλείσει το σταθμό ένα παλικαράκι από το πουθενά, που δεν ξέρουμε αν έχει κολλήσει ένα ένσημο, σε αντίθεση με εσένα Ελένη και την Σταματίνα και εμένα που έχουμε δημιουργήσει υπεραξίες με την δουλειά μας» είπε ο Βερύκιος συνεχίζοντας το σόου στην εκπομπή της Μενεγάκη...

Νομίζω ότι από τη στιγμή που έχουν αναλάβει ουσιαστικά τον ειδησεογραφικό τομέα των καναλιών οι ίδιοι οι βασικοί τους μέτοχοι, η ηλεκτρονική δημοσιογραφία και η εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη δημοκρατική και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών από τους ενοικιαστές των δημοσίων συχνοτήτων, οδεύει προς την εξαχρείωση... Είχε βεβαίως προηγηθεί η εξαθλίωση του κλάδου με τα γνωστα αιματηρά μνημόνια των εκδοτών - καναλαρχών (40% στοχευμένες απολύσεις και μειώσεις αμοιβών συνολικά στα ΜΜΕ) και ακόμα πιο πριν απ΄αυτήν είχε εμπεδωθεί η μεγάλη και η μικρή διαφθορά, η συστηματική παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας και όλων των ασυμβιβάστων του κλάδου της δημοσιογραφίας, καθώς και η προκλητική πολυθεσία και τα αστρονομικά μπόνους των μεγαλοπαπαγάλων της διαπλοκής.

Αυτά πληρώνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου