Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Απαγορεύεται κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, μετά από παρέμβαση Τσίπρα

"Ευχαριστούμε για το κέρασμα, μας χορτάσατε"
συνταξιούχοι προς διμοιρία ΜΑΤ και επικεφαλή
(φωτο Makis Sinodinos)
Κατόπιν επικοινωνίας του Αλ. Τσίπρα με το Ν. Τόσκα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τη χρήση χημικών στη διαδήλωση των συνταξιούχων, ανακοίνωσε ότι «μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.


Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση χημικών απέναντι στους συνταξιούχους, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζήτησε «να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».


'Ερευνα «με ταχύτατες διαδικασίες» ζήτησε ο Ν. Τόσκας

Έρευνα για το περιστατικό ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από πηγές του υπουργείου, ο Ν. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.
 

Το περισταστικό

(φωτογραφία: @makisSinodinos)

Ένταση επικράτησε για λίγη ώρα στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών όταν ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να περάσει προς την Ηρώδου Αττικού, προσπαθώντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ να ρίξει, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου