Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ενώ επιχειρείται διεύρυνση του τηλεοπτικού πραξικοπήματος, στην επόμενη διάσκεψη του ΣτΕ θα κριθεί η συνταγματικότητα

Π. Πολάκης: Η λαϊκή κυριαρχία δεν ανατρέπεται από σκοτεινά παιχνίδια των παρακέντρων της διαπλοκής
«Πάρτε το χαμπάρι, δεν κάνουμε πίσω. Η "Ελευθερία" της προπαγάνδας υπέρ των 100 οικογενειών που απομυζούν τη χώρα 70 χρόνια τελείωσε!!!».


«Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να καταλάβει την κυβέρνηση δια του δικαστικού σώματος. Ό,τι δεν κατάφερε με την ψήφο του λαού φαντασιώνεται ότι θα το καταφέρει με δικαστικές αποφάσεις!» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με μήνυμά του στο facebook.


«Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Η λαϊκή κυριαρχία δεν ανατρέπεται από σκοτεινά παιχνίδια των παρακέντρων της διαπλοκής» αναφέρει και προσθέτει:

«Η Αυγή και το Κόκκινο ποτέ δεν αναφέρθηκαν σε «ροζ σκιές» που αφορούν δικαστές σε αντίθεση με το κυριακάτικο Βήμα και το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων του βαρώνου των μίντια Ψυχαρη! Ποιος εκβιάζει ποιον;

Σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί για άλλη μία φορά να συγκροτήσει το ΕΣΡ και η Νέα Δημοκρατία αρνείται! Ποιος υπονομεύει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία; Πάρτε το χαμπάρι, δεν κάνουμε πίσω. Η «Ελευθερία» της προπαγάνδας υπέρ των 100 οικογενειών που απομυζούν τη χώρα 70 χρόνια τελείωσε».



Η ολομέλεια του ΣτΕ κατά τη διάσκεψη της Τρίτης έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς οι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γ. Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα .

Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση της υπόθεσης επί της ουσίας» σχολιάζει κυβερνητικός αξιωματούχος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δεν προδικάζει κάτι επί της ουσίας, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει την προτροπή να αφεθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας απερίσπαστο στη δουλειά του.

«Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας. Και θα σημείωνα, επίσης, ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί τυπικά απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση, να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα» αναφέρει, επί λέξει, το κυβερνητικό στέλεχος.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, απέρριψαν σήμερα, τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων.

Διαβάστε:

Τα στοιχεία που διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν τη διαρροή στον Τύπο προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστές. Είναι καλό για τη δημόσια συζήτηση να απέχουμε από τις όποιες υπόνοιες αφορούν την προσωπική ζωή του οποιουδήποτε και να συζητάμε για την ουσία» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Λ. Κρέτσος: Πρόθεση της κυβέρνησης να επανακατατεθεί η τροπολογία Παππά
    «Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς» ανέφερε στα “Παραπολιτικά 90,1” ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης και αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός θα επιστραφούν τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου