Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Νίκος Φίλης: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προέταξε Παιδεία και Υγεία - τα μηνύματα της κάλπης για την Κεντρική Επιτροπή


Η ανάδειξη στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για την ΚΕ των υπουργών Παιδείας και Υγείας αποτελεί εντολή για στήριξη της καρδιάς του κοινωνικού κράτους,
εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας "στο κόκκινο" και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

Το Συνέδριο έδειξε την αποφασιστικότητά μας υπέρ των Αρχών της Αριστεράς στην διακυβέρνηση και αυτό καταγράφεται και στα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας.

Σημείωσε το γεγονός ότι ο ίδιος και άλλοι υπουργοί που είχαν υποστεί μία «φοβερή επίθεση, μία δολοφονία χαρακτήρων», βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των συνέδρων, κάτι που δείχνει ότι το κόμμα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε αυτές τις επιθέσεις, να είναι αλληλέγγυο και να απαντά.

Ο Ν. Φίλης ανέφερε ότι στα θέματα αρμοδιότητάς του είχαν δοθεί απαντήσεις μέσα από το έργο που παρήχθη, με τα σχολεία που άνοιξαν κανονικά παντού, αλλά και με το γεγονός ότι με τρόπο δημοκρατικό ετέθη το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας μέσα από τη συζήτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών. Θέματα σαν κι αυτά συνδιαμορφώνουν το πολίτευμα και αναγεννούν τη χώρα, όχι μόνο η αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και των αναχρονισμών του παρελθόντος που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, όπως είπε.

Το γεγονός ότι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων είναι ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, αλλά και ο υπουργός Υγείας Ανδρ.Ξανθός, δεν είναι στήριξη σε πρόσωπα, είναι η εντολή του συνεδρίου για αυτές τις δύο δράσεις, που αποτελούν την καρδιά του κοινωνικού κράτους, να αποτελέσουν το επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης και του κόμματος, όπως εκτίμησε.

Σημείωσε επίσης την υψηλή θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που πρωταγωνιστεί στο διάλογο για τις αποκρατικοποιήσεις, το βάθος στο οποίο θα φτάσουν, το πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια. «Αυτός που με γενναιότητα έθεσε αυτά τα ζητήματα ήταν ο Σκουρλέτης, βγήκε έκτος, αυτό έχει σημασία», σημείωσε ο κ.Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι διατύπωσε από το βήμα αυτά που συζητώνται στις οργανώσεις μεταξύ των μελών σε μικρούς κύκλους, την αγωνία όλου του κόμματος.

Στόχος είναι ένα μαζικό κόμμα, πολιτικά προσανατολισμένο στη δράση, συνέχισε ο κ.Φίλης, πρέπει να δούμε το θέμα της δημοκρατίας στο εσωτερικό του, το πώς λειτουργούμε, να μην νεκρώσουμε και αναπτύξουμε σχέσης διαμεσολάβησης, αλλά να προστατευτεί η αγνότητα και η ανιδιοτέλεια της Αριστεράς, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε τις σχέσεις προς τα έξω με την κοινωνία, την ειλικρίνειά μας, να αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που υφίσταται ο πολίτης, να μην λέμε ψέματα ως κόμμα και κυβέρνηση.

Για το μεγάλο ποσοστό αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία, δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο, όπως είπε, είναι ψήφος προς έναν αγωνιστή της Αριστεράς που η συμβολή του στο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοριστική.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη.

στο κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου