Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Διαφωνίες και διαγραφές στο Κάμπινγκ Βούλας

Σε περίοδο εσωτερικών αναταράξεων έχει εισέλθει η συλλογικότητα των εθελοντών του πρώην Κάμπινγκ Βούλας. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο μπλογκ των εθελοντών, επισημαίνεται:

«Η Ανοιχτή Συνέλευση των Εθελοντών του πρώην Κάμπινγκ Βούλας , ανακοινώνει ότι αποπέμφθηκε από μέλος της, ο κ. Μάκης Σταύρου μετά από ομόφωνη ψήφο των μελών της τακτικής συνέλευσης της 5.10.2016, διότι με λόγια και πράξεις εξέθεσε και ζημίωσε επανειλημμένως τους σκοπούς και τις αρχές της συλλογικότητας, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. Α, του κανονισμού λειτουργίας της
».

Με απάντησή του, ο Μάκης Σταύρου, που εκπροσωπεί τον σύλλογο Εναλλακτική Δράση, καταφέρεται εναντίον του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνου Ματόπουλου, τονίζοντας ότι η απόφαση διαγραφής του ήταν παράνομη.

Το κείμενό του καταλήγει:

«Ο Θάνος Ματόπουλος που άλλοτε καλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα είναι πιστός υποστηριχτής της κυβερνητικής πολιτικής προτίμησε να παραβιάσει τον κανονισμό της λειτουργίας του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ και να βγάλει μια παράνομη απόφαση εναντίον μου και εναντίον της Εναλλακτικής Δράσης πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπονομεύσει τον αγώνα εναντίον της εμπορευματοποίησης και των ελεύθερων ακτών του Δήμου
».

Η εσωτερική αυτή διένεξη δεν θα αφορούσε κανέναν άλλο παρά τους ίδιους, αν δεν γινόταν σε μια μεταβατική περίοδο για το συγκεκριμένο δημόσιο ακίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης υπέγραψε και το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε συμφωνία με την ΕΤΑΔ που παραχωρεί τη διαχείριση του κάμπινγκ Βούλας στον Δήμο.

Στη συμφωνία αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος θα αναλάβει να απομακρύνει τους αυθαίρετους χρήστες του Camping», χωρίς να διευκρινίζεται αν η πρόβλεψη μιλά για τους άστεγους που έχουν βρει κατάλυμα σε κάποια παραπήγματα, για τη συλλογικότητα των εθελοντών που έχουν στεγαστεί στο χώρο ή και για τους δύο.

Πρόσφατη απόφαση της Συνέλευσης των εθελοντών σημείωσε ότι με την παραχώρηση των παραλιακών εκτάσεων στον Δήμο «εκπληρώνεται η βασική διεκδίκηση για παραχώρηση της διαχείρισης στο Δήμο και η ελεύθερη - δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες».

Ωστόσο το μέλλον της συλλογικότητας και ο ρόλος που θα διεκδικήσει στη νέα κατάσταση δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Σύμφωνα με τον Θάνο Ματόπουλο, η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία δεν αποκλείει τη δραστηριοποίηση εθελοντών εντός του χώρου.

Άλλωστε, ακόμη ο χώρος φιλοξενεί αδειάλειπτα δραστηριότητες, όπως κινηματογραφικές προβολές και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.


Γιώργος Λαουτάρης

3vita.gr

2 σχόλια:

  1. Η προσωπική μου απάντηση στο συκοφαντικό κείμενο που δημοσιοποίησε ο Μάκης Σταύρου αναρτήθηκε στο facebook: https://www.facebook.com/thano.mato/posts/10210933292669533
    θανος Ματόπουλος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση σε αναληθές και υστερικό κείμενο του Μάκη Σταύρου

    http://edostonoto.blogspot.gr/2016/10/blog-post_43.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή