Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Με μια σειρά αποφάσεις η κυβέρνηση βαθαίνει ακόμη περισσότερο την προστασία στην πρώτη κατοικία, όχι μόνο για χρέη που έχουν οι πολίτες προς τις τράπεζες, αλλά και για χρέη προς το Δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Διευρύνει το δίχτυ ασφαλείας σε χιλιάδες νοικοκυριά που πραγματικά έχουν ανάγκη. Νοικοκυριά που πραγματικά δεν μπορούν μετά από τόσα χρόνια κρίσης να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Και σε όλους αυτούς τους πολίτες ουσιαστικά το κράτος δεσμεύεται ότι δεν θα πάρει το σπίτι τους.


Με σαφή οικονομικά κριτήρια
διακρίνει την πρώτη κατοικία των λαϊκών στρωμάτων και την προστατεύει. Και σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία φοροφυγάδων, των κατ' επάγγελμα μπαταχτσήδων, και την πρώτη... έπαυλη των βορείων προαστίων.

Ταυτόχρονα με άλλη ρύθμιση δίνει δεύτερη ευκαιρία στη μικρομεσαία επιχείρηση αλλά και στις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες να φέρουν ένα σχέδιο και να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις τους στην περίπτωση που κριθούν βιώσιμες, που μπορούν μέσα από ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο να ξαναμπούν σε ρυθμούς αναπτυξιακούς.

Πρόκειται συνολικά για ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν και αυτή η κυβέρνηση τις υλοποίησε γιατί έχει καθαρή κοινωνική ατζέντα.

Δεν έχει κρυφό σχέδιο, όπως η Ν.Δ. Θυμηθείτε τα κροκοδείλια δάκρυα του αρχηγού της στη Βουλή που υπερθεμάτιζε κατά του πλειστηριασμού κάποιων -υποτίθεται- εργατικών κατοικιών στον Εύοσμο, που, όπως αποδείχθηκε, ούτε εργατικές ήταν ούτε πρώτη κατοικία.

Επρόκειτο για πλειστηριασμό κατοικιών που ανήκαν σε μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου και ήταν και κενά διαμερίσματα.

Αυτή η λαϊκίστικη πολιτική πράξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως ούτε γκάφα ούτε τυχαία ήταν.

Ήταν μια πράξη απόγνωσης, με την οποία ήθελε να θολώσει τις εντυπώσεις από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που τον ενέπλεκαν σε μια σειρά σκανδαλώδεις υποθέσεις. Από τη Siemens και τον Παπασταύρου έως τον «Κήρυκα Χανίων» και τα θαλασσοδάνεια που έδιναν οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε είτε ως κορυφαίο - ηγετικό στέλεχος είτε ως υπουργός.

Μόνο που τα πυροτεχνήματα σκάνε και εξαφανίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η λάσπη, όταν έχεις ανοίξει τον ανεμιστήρα, πέφτει επάνω σου. Και όταν αποκαλύπτονται οι επικοινωνιακές σου ίντριγκες πέφτει γαλάζια σιωπή.

Αλήθεια, υπάρχουν πολλοί εκεί στη Ν.Δ. που πιστεύουν ότι τα πυροτεχνήματα λάσπης μπορούν καλύψουν την αλήθεια για πολύ;

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου