Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μην υποτιμάτε την εκτροχιασμένη Δεξιά

του Θανάση Καρτερού


Ας το πω από την αρχή: Μην υποτιμάτε την εκτροχιασμένη Δεξιά. Γιατί κάθε φορά που οι δημοκρατικές πλειοψηφίες, της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης, έκαναν αυτό το λάθος, το πλήρωσε ο τόπος ακριβά.

Άλλοτε με αίμα, άλλοτε με πραξικοπήματα -εκλογικά και άλλα-, άλλοτε με βιασμό κανόνων και θεσμών, άλλοτε με τρίκυκλα και προβοκάτσιες. Πάντα με κάθε είδους αγριότητες, συντεταγμένη τρομοκρατία, δολοφονίες χαρακτήρων -και όχι μόνο.

Έτσι που η εκτροχιασμένη Δεξιά να έχει αναδειχτεί διαχρονικά στη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία, την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τελικώς τη χώρα.

Για να μην παρεξηγηθώ: Σε στιγμές που δεν απειλείται η παντοδυναμία της και όσα εκπροσωπεί, ή που κάποιοι ηγέτες, όπως οι Καραμανλήδες για παράδειγμα, συμμαζεύουν τους ακραίους, μοιάζει με -ή και είναι- ένα κανονικό συντηρητικό κόμμα.

Όταν όμως καθίσει ο μοιραίος συνδυασμός, από τη μια οι σκληροί να τρελαίνονται γιατί απειλούνται τα ιερά και τα όσια της εθνικοφροσύνης τους και από την άλλη να κατέχει το δεξιό θρόνο ένας πολιτικός μικρού βεληνεκούς, αλλά μεγάλων φιλοδοξιών, έτοιμος να στηριχτεί στο χειρότερο κομμάτι της παράταξης, για να ικανοποιήσει τα τρελά του όνειρα, τότε είναι ώρα για δημοκρατικό SOS.

Δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, μην έχετε αυταπάτες.


Η Αριστερά στην κυβέρνηση; Κομμουνιστές υπουργοί; Πόλεμος κατά της διαπλοκής; Προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση, με πρωθυπουργό έναν βαμμένο αριστερό; Ξετίναγμα ταγών του Συστήματος για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα, σύσταση συμμορίας;

Ελάτε στη θέση τους λιγάκι. Όχι στη θέση του δεξιού που διαφωνεί, φωνάζει, αλλά αποδέχεται την εναλλαγή κυβερνήσεων. Αλλά του δημάρχου Άργους Καμπόσου. Του Άδωνι. Του Σταμάτη. Του Μακαρίου -σώσον Κύριε- Λαζαρίδη. Εκείνων των οποίων η στριγκιά φωνή δονεί τον Μητσοτάκη.

Δεν τους νοιάζει τίποτε, σας λέω. Θα πατήσουν στα κουρέλια του Συντάγματος. Θα προτάξουν τα στήθη τους για να διασώσουν τους βαρόνους. Θα προσφέρουν προστασία σε κάθε Τσατάνη. Θα ξεσκίσουν ως συνοδοιπόρο κάθε δικαστή, αξιωματικό, αστυνομικό, κλητήρα, υπάλληλο, που θέλει να κάνει τη δουλειά του, με βάση τους νόμους. Θα ξεσκίσουν και τους νόμους, όταν χρειάζεται - σάμπως πρώτη φορά τα κάνουν κι αυτά; Θα κορδακίζονται στη Βουλή, όπως ο Κυριάκος, ότι το ιδεολογικό πρόβλημα έχει λυθεί στον εμφύλιο. Θα κάνουν ό,τι μπορούν, εν ολίγοις, διότι ο ιερός σκοπός αγιάζει κάθε μέσο.

Λέω λοιπόν ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Και ότι η ανωμαλία που επιδιώκει η εκτροχιασμένη Δεξιά του Κυριάκου απαιτεί άμεσα μέτρα. Μια πλατιά ενότητα πρώτα-πρώτα όλων εκείνων που δεν θέλουν να γυρίσει η χώρα στην εποχή των παγετώνων...


η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου