Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Αντιπλημμυρικά έργα, παράκτιο πάρκο, πεζογέφυρες & νέοι ποδηλατόδρομοι στην Καλλιθέα (video)

Το υποέργο 1 της Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και το οποίο αφορά κυρίως την Καλλιθέα παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο
 
ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Αυτό λοιπόν περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα, ταπείνωση (μερική υπογειοποίηση) της Ποσειδώνος, παράκτιο πάρκο πρασίνου, πεζογέφυρες που θα συνδέουν άμεσα τον αστικό ιστό με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης καθώς πεζοδρόμους και ποδηλατόδρομους.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπάταης με το έργο αυτό αποκαθίσταται μια αδικία 40 ετών σε βάρος της Καλλιθέας, τονίζοντας ότι όλα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η κατασκευή του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε ότι η σύμβαση παραχώρησης του δήμου Καλλιθέας για τη μαρίνα και τα γραμμικά κτίρια εξακολουθεί να ισχύει χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα και σημείωσε ότι αναμένεται εντός των ημερών και η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.



Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών παρουσίασε τις βασικές πτυχές του έργου σε διάλογο με τοποθετήσεις και πολλές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων αλλά και η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας τάχθηκαν υπέρ της εκτέλεσης του έργου και μάλιστα χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.




Ο κ. Καπάταης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο υπερτοπικό έργο προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή, θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα των πολιτών προς την θάλασσα, ένα μεγάλο αναπτυξιακό δημόσιο έργο το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα αναβαθμίσει όχι μόνο την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και ολόκληρη την Αττική.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νερούτσου Μαρία, Αναγνωστόπουλος Νάσος καθώς επίσης ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών, Φλώρος Κωνσταντίνος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Ελέγχου Κατασκευής Έργων, Καλογερόπουλος Αλέξανδρος.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τα κυριότερα αποσπάσματα της παρουσίασης του έργου από τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας, κ. Χρήστου Καπάταη:



kallitheaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου