Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η ταινία «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8.00μμ

Η αμερικάνικη ταινία του Peter Brook «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους - Meetings with Remarkable Men» (1979) θα προβληθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.


Σκηνοθεσία: Peter Brook
Πρωταγωνιστούν: Dragan Maksimovic,
Terence Stamp, Mikica Dimitrijevic

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία ακολουθεί τον γνωστό πνευματικό δάσκαλο Gurdjief στα ταξίδια του στην Κεντρική Ασία και ξετυλίγει όλη τη διαδρομή του για την απόκτηση της πραγματικής γνώσης που έγινε κατά τη διάρκεια της νεότητάς του.


Μπροστά μας εμφανίζονται οι αναμνήσεις του σχετικά με διάφορους «αξιόλογους ανθρώπους» που έχει συναντήσει.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε το 1979 από τον Peter Brook και βασίζεται στο αυτοβιογραφικό έργο του G.I. Gurdjieff (1866-1949), ο οποίος ήταν ένας από τους πιο διάσημους ερευνητές, ένας μυστικιστής φιλόσοφος της διηνεκούς σοφίας και της εσωτερικής φιλοσοφίας, που έζησε τον προηγούμενου αιώνα. Ήταν θερμός υποστηρικτής της Σωκρατικής ιδέας για τη φιλοσοφία, ως μιας μοναδικής αλήθειας που εξάγεται μέσα από το καθημερινό βίο και τη διαλεκτική με τους άλλους ανθρώπους.


Γυρισμένη με φόντο το ορεινό και έρημο τοπίο του Αφγανιστάν, αυτή η συναρπαστική ταινία μάς παρασύρει στον μυστήριο και εξωτικό κόσμο της πνευματικής αναζήτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου