Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ελληνικό-Αργυρούπολη: «Ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων» στο θέατρο Ολυμπίας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 8.30μμ

Η θεατρική ομάδα «Πείρα(γ)μα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων», με θέμα τη ζωή και το θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη.

Στην παράσταση που θα δοθεί στο θέατρο της οδού Ολυμπίας (Ολυμπίας 5) στην Αργυρούπολη, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 8.30μμ, καλεί η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Λίγα λόγια για το έργο: 

Η παράσταση ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 και μετά τη μικρασιατική καταστροφή, τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς του στην Κρήτη, στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, σκιαγραφεί τη ζωή και την πολιτική δράση του στην Ιεράπετρα και το Ηράκλειο έως και την
σύλληψή του το 1936 με το «Ιδιώνυμο», τον ακολουθεί στην εξορία του στον Άη-Στράτη, στη φυλάκισή του στην Ακροναυπλία και στη μεταφορά του στα ναζιστικά στρατόπεδα Λάρισας και Χαϊδαρίου μέχρι και την εκτέλεσή του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, διαγράφοντας έτσι όλη την τραγική και συνάμα ηρωική διαδρομή της πατρίδας μας όπως έχει καταγραφεί στο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα «Ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων» (εκδόσεις Εύμαρος).

Τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει η Αγγελική Κασόλα. Τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη ζωντανεύει επί σκηνής ο Γιάννης Καρούνης και την αρραβωνιαστικιά του Χαρά Λιουδάκη-Κυπραίου η Ειρήνη Μελά. Τους συνοδεύει τραγουδώντας από σκηνής η Νατάσσα Τζαβέλλα Παπαδοπούλου... Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Αλέξης Βάκης και τη σκηνογραφική - ενδυματολογική επιμέλεια η χαράκτρια Ευτυχία Ροδοπούλου. Τους φωτισμούς η ομάδα πείρα(γ)μα και τις φωτογραφίες της παράστασης η Χριστίνα Σαρλάμη.

Είσοδος ελεύθερη.
Θα υπάρχει το (μαγικό) κουτί όπου ο καθένας συνεισφέρει ό,τι μπορεί για τα έξοδα της παράστασης.

Πώς θα έρθετε στο δημοτικό θέατρο (δείτε εδώ τον χάρτη):


dsellar.blogspot.gr

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου