Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η αντιπολίτευση στα 3Β …το 'σκασε (διαμαρτυρόμενη)

του Γιώργου Λαουτάρη

Επεισοδιακά ξεκίνησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Για την ακρίβεια άργησε χαρακτηριστικά να ξεκινήσει μιας και δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία των 17 συμβούλων.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος βρισκόταν στο γραφείο του κατά την ώρα που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει, δηλαδή στις 7, ενώ ο υπάλληλος που ρυθμίζει την καταγραφή των πρακτικών είχε μια προγραμματισμένη καθυστέρηση.
 

Δεκαπέντε λεπτά μετά τις 7 αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της αίθουσας και σε εύθυμο κλίμα συζητούσαν μεταξύ τους. Ήταν ο Δημήτρης Δαβάκης, ο Δημήτρης Μπελετσιώτης, ο Σπύρος Βαλάτας, η Μαρία Σίνα, ο Δημήτρης Κιούκης που συζητούσαν με την Ηλέκτρα Τσιριγώτη την απόφασή της να είναι υποψήφια για τη διοίκηση του ΤΕΕ.

Μόλις έφτασε 7.20 ο Δημήτρης Δαβάκης έδωσε το σύνθημα: «Φεύγουμε, έχετε καθυστερήσει!».

Και πράγματι, η αντιπολίτευση, πλην του Θάνου Ματόπουλου αποχώρησε.

Το επεισόδιο δεν το αντιλήφθηκε ο Σπύρος Πανάς που εκείνη τη στιγμή ήταν στο γραφείο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και τελικώς παρακολούθησε όλη τη συνεδρίαση.

Μόλις οι δύο βγήκαν για να ξεκινήσει το Συμβούλιο διαπίστωσαν ότι στην αίθουσα δεν βρίσκονταν παρά 12 όλοι κι όλοι σύμβουλοι.


Τότε ξεκίνησε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μια «πανκινητοποίηση» για να γίνει απαρτία.

«Εμείς θα το κάνουμε το Συμβούλιο, είτε θέλει
ο Δαβάκης είτε όχι» είπε εξοργισμένος σε μια στιγμή ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η παράταξη του Δημάρχου είχε κι αυτή …απώλειες. Ένα στέλεχός της πήρε άδεια για να μαζέψει ελιές. Άλλος σύμβουλος παρουσίασε γαστρεντερίτιδα..

Παρουσίες η Λυδία Αργυροπούλου πήρε στις 7.42 κι ενώ κατέφτασαν ενισχύσεις (μεταξύ άλλων και ο σύμβουλος με τη γαστρεντερίτιδα…). Και η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά με 18 συμβούλους παρόντες.

Δεν έχασε την ευκαιρία όμως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος να σχολιάσει τη στάση της αντιπολίτευσης. «Η πανσέληνος μάλλον τους δημιούργησε μια τρικυμία» σχολίασε περιπαικτικά. Και έριξε τα βέλη του μετά καλώντας τους αντιπολιτευόμενους να μην παίζουν με τους θεσμούς (αν και ο ίδιος ως αντιπολίτευση του Πανά μεταχειρίστηκε με μαεστρία ανάλογες μεθόδους…).

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι αποχωρήσαντες είχαν μια από τις λίγες ευκαιρίες να συνευρεθούν σε παρακείμενο κατάστημα. Πλην της Μαρίας Σίνα που είχε μια οικογενειακή υποχρέωση, τα μέλη του «Κύματος» και της «Ανεξάρτητης Κίνησης» τα είπαν όπως ποτέ δεν τα έχουν πει ξανά.

3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου