Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς και σακχάρου προσέφερε το Φιλανθρωπικό Σωματείο ''Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη''

γράφει η Δήμητρα Σέκη


Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς, σακχάρου και πίεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, από το Ιάσιο Θεραπευτήριο - Γενική
Κλινική Καλλιθέας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης.

Η πρωτοβουλία γι' αυτή την κοινωνική δράση ήταν του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη», με συντονιστή το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τη δημοσιογραφική κάλυψη του διαδικτυακού media οργανισμού της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Ο Δημήτρης Πανταζής, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη», Δημοτικός Σύμβουλος και Ιδιοκτήτης - Εκδότης της εφημερίδας «Η Φωνή της Νέας Σμύρνης», ευχαρίστησε το Ιάσιο Θεραπευτήριο που υποστήριξε την κοινωνική πρωτοβουλία του Σωματείου του. «Εμείς εντοπίζουμε τους Συλλόγους που έχουν τη “χ” ανάγκη, την καταγράφουμε και βρίσκουμε το Φορέα που θα τη φέρει εις πέρας». Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στην κοινωνική αυτή δράση που ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, καθώς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού είχε καταγράψει μια λίστα 50 γονέων που θα εξυπηρετούνταν με ραντεβού.

Ο Παντελής Βιτωράτος, Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη», δήλωσε ότι «συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά το 2017. Έχουμε προγραμματίσει -πάντα με τη συνεργασία του Ιάσιου- δράσεις και σε άλλους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όχι μόνο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της δευτεροβάθμιας». «Δεν θα αρκεστούμε μόνο εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Βιτωράτος, τονίζοντας ότι θα συνεργαστούν και με τοπικούς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.

Η Τιτή Ντολαπτσή, Ιδιοκτήτρια του Ιάσιου Θεραπευτηρίου - Γενικής Κλινικής Καλλιθέας, δήλωσε ότι «σήμερα ήρθαμε εδώ, μετά από πρόσκληση του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη”, να ενημερώσουμε για κάποια καρδιολογικά θέματα και για το σακχαρώδη διαβήτη». «Παρέχουμε κάποιες εξετάσεις στους δημότες της Νέας Σμύρνης. Η δράση μας αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλους δήμους», πρόσθεσε η κ. Ντολαπτσή.

Η Ειρήνη Μπούκουρα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης, συμφώνησε στο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βελτιώνουν το επίπεδο παιδείας, πέρα από την άμεση εκπαίδευση. Ευχαρίστησε το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για τη Νέα Σμύρνη» και το Ιάσιο Θεραπευτήριο Καλλιθέας, τονίζοντας ότι «η πρόληψη σώζει ζωές» και πως είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες εξετάσεις, ειδικά στα δημόσια σχολεία.



nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου