Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

«Οι εκπαιδευτικοί δεν χρωστάνε τίποτε και σε κανέναν υπερόπτη δήμαρχο. Μόνο στα παιδιά!»

Έκτακτη ολομέλεια πραγματοποίησε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου με αφορμή την απαγόρευση της εκδήλωσης για τις
"κάμερες στα σχολεία" που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή 27 του μήνα.

Ωστόσο, και με βάση τις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη, δεν προκύπτει από πουθενά αν η εκδήλωση αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε.

Η μόνη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολομέλεια είναι ο σχολιασμός της επίθεσης της δημοτικής αρχής στην εκπαιδευτικό και μέλος της ΔΣΕΑ Νάση Πετριτσοπούλου, η οποία αυτές τις μέρες υπερασπίσθηκε με σθένος και επιχειρήματα όχι μόνο την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά της, αλλά και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης Κορτζίδη που έχει ως τίτλο "Υ.Γ.: Δάσκαλε μη σταματήσεις να μιλάς ελεύθερα":
"Θέλουμε να επισημάνουμε στο στέλεχός του (σ.σ. του Κορτζίδη) που είναι εκπαιδευτικός και υποδαυλίζει τα πάθη και τα μίση να περιοριστεί στα παιδαγωγικά της καθήκοντα και όχι να λειτουργεί ως «συγκεντρωσιάρχης» κομματικών παρατάξεων μέσα σε σχολικές μονάδες υποκαθιστώντας τη διοίκηση". 
[Αυτή είναι η τελευταία παράγραφος της απάντησης της διοίκησης του δήμου στην παράταξή μας για την απαγόρευση της εκδήλωσής μας για τις κάμερες ]
Ξεπερνάει τα εσκαμμένα η δημοτική αρχή να απειλεί εκπαιδευτικούς ωσάν να έχει πάνω τους οποιαδήποτε εξουσία. Ποια εκπαιδευτικό εγκαλεί με την θρασύδειλη ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου και για ποιο παράπτωμα; Από πότε οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν απόψεις αρεστές στη δημοτική αρχή; Ή μήπως νομίζει ότι μπορεί να εμποδίσει την επικοινωνία της παράταξής μας με τις σχολικές μονάδες του δήμου, όπως έχει προσπαθήσει να επιβάλει στους παιδικούς σταθμούς;

Η κακοήθεια της δημοτικής αρχής δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Είναι ντροπή να μειώνονται από τη διοίκηση του δήμου εκπαιδευτικοί επειδή έχουν ενεργό ρόλο στην παράταξή μας. Θυμίζουμε ότι αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα δημόσιας, προσβλητικής και απειλητικής συμπεριφοράς σε βάρος εκπαιδευτικού από τη διοίκηση του δήμου.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν στην πράξη τέτοιες συμπεριφορές. Γιατί δεν χρωστάνε τίποτε και σε κανέναν υπερόπτη δήμαρχο. Μόνο στα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου