Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει την ΠΟΕΔΗΝ, τα μικρόβια και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

σχολιάζει ο Παύλος Πολάκης


Το τέλος του Σαμαροβενιζελικού συνδικαλισμού του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ είναι ο πάτος και ο βούρκος του αυτοεξευτελισμού από τη μια, αλλά και της συνειδητής πλέον δυσφήμισης του δημοσίου συστήματος από αυτούς που θα έπρεπε να το υπερασπίζονται.

Υ.Γ.: Πού να ανακαλύψετε πυρηνικές βόμβες στα υπόγεια των νοσοκομείων (τις οποίες βέβαια θα έχει βάλει... ο ΣΥΡΙΖΑ)...


Δεν πρόκειται με αυτή την κυβέρνηση να ξαναπουλήσετε προς τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας εξυπηρετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις προϊσταμένων, διορισμούς κλπ (και όχι μόνο αυτά), όπως τόσα χρόνια κάνατε για να βρίσκεστε σε αυτές τις καρέκλες.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν τι προσπάθεια γίνεται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.


Γι' αυτό στις "κινητοποιήσεις" σας, είσαστε εσείς και τα μουλάρια που σέρνουν τα κάρα με τα μπαλόνια, αλλά όχι αυτοί που υποτίθεται ότι εκπροσωπείτε...



της Άντας Ψαρρά

Η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της, Μ. Γιαννάκος, ξεπέρασαν μάλλον τα επιτρεπόμενα όρια άσκησης πολιτικής με τις «αγωνιώδεις» ανακοινώσεις τους.

Απέδωσαν αποσπασματικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν άμεσα στα ΜΜΕ μέσω της ομοσπονδίας, σχετικά
με τις αιτίες των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στη σημερινή κυβέρνηση.

Χωρίς την ολοκληρωμένη την έκθεση, που δεν έχει δοθεί ακόμα σε κανένα επίσημο φορέα, χωρίς συγκριτικά στοιχεία με τα προηγούμενα χρόνια και χωρίς στοιχειώδη ιατρική δεοντολογία, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η αύξηση (;) των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία οφείλεται στις καταστροφικές πολιτικές που ασκούνται στη Δημόσια Περίθαλψη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.».

Στην ίδια ανακοίνωση, ενώ αναφέρονται όλες οι αιτίες που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συμβάλλουν στην αύξηση των λοιμώξεων, και φυσικά πέρα από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, έχει μεγάλη σημασία το κάθε σύστημα υγείας και οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία (και ειδικά στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης), έτσι ξαφνικά ο πρόεδρος και ο γραμματέας αποφάσισαν ότι, ενώ όλα έβαιναν καλώς στα νοσοκομεία με τον Α. Λοβέρδο, τον Α. Γεωργιάδη και τον Μ. Βορίδη, ξαφνικά επήλθε η κατάρρευση, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση μαζί με τον τυφώνα ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί, βέβαια, ταυτόχρονα όλα τα πρόθυμα ΜΜΕ να αναδημοσίευσαν αυτήν την τόσο στρατευμένη ανακοίνωση με τα αποσπασματικά στοιχεία, όμως, στ' αλήθεια, ο κ. Γιαννάκος και ο Κ. Παπαναστάσης πιστεύουν ότι είναι θεμιτό να πανικοβάλλουν ξανά τον κόσμο με την ιδιότητα εκπροσώπων φορέων της υγείας, γράφοντας ότι «η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως τα νοσοκομεία κατάντησαν σουρωτήρι μικροβίων»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου