Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Φιλοζωικές εκπαιδευτικές συναντήσεις στα σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων της πόλης, σχεδιάζει να υλοποιήσει φιλοζωικές εκπαιδευτικές
συναντήσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης, σε όλες τις βαθμίδες.

Θεωρούμε πως η καλλιέργεια της φιλοζωικής συνείδησης είναι χρέος και του Δήμου και του ελληνικού σχολείου που οφείλουν από κοινού να δημιουργούν συνειδήσεις και να προετοιμάζουν τους μικρούς πολίτες για την κοινωνία.


Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου είναι από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα που υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που περιλαμβάνει στειρώσεις, σίτιση, περίθαλψη, ηλεκτρονική σήμανση, οργάνωση ομάδας εθελοντών, υιοθεσίες.

Οι φιλοζωικές εκπαιδεύσεις στα σχολεία της πόλης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Ζω.ΕΣ (Ζωοφιλικές Εκπαιδεύσεις Σχολείων) και οι παρουσιάσεις στα σχολεία γίνονται από εθελοντές της ομάδας εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες.

Ήδη έχει γίνει με επιτυχία η πρώτη φιλοζωική εκπαίδευση στο 7ο Δημοτικό σχολείο για τις τάξεις Ε' και ΣΤ'.

Διευκρινίζεται πως οι φιλοζωικές παρουσιάσεις που διαρκούν 1 ώρα και 15 λεπτά, έχουν διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών που απευθύνονται και είναι:

  • παρουσίαση Α'-Β' δημοτικού
  • παρουσίαση Γ'-Δ' δημοτικού
  • παρουσίαση Ε'-ΣΤ' δημοτικού
  • Γυμνάσια
  • Λύκεια
Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να οριστεί μια φιλοζωική εκπαίδευση για τους μαθητές του σχολείου σας, μπορείτε να μας γράψετε στο email: aprovata@dad.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου