Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Τηλεσκουπίδια

της Μαρίζας Θεοτοκάτου

Θέμος Αναστασιάδης, ο πρώτος διδάξας. Αυτός που μέσα από την εκπομπή και την εφημερίδα του προσπάθησε επανειλημμένα να πλασάρει τον φασισμό ως μόδα και lifestyle. Φυσικά, ακολούθησαν και πολλοί άλλοι
καλοθελητές.

Τελευταίος, ο -δεν χρειάζονται συστάσεις- Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος στην εκπομπή του φιλοξένησε τον Στηβ Γιατζόγλου, πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και προπονητή, γνωστό για την ανοιχτή στήριξή του στην Χρυσή Αυγή.

Προφανώς και δεν προσκλήθηκε τυχαία στην εκπομπή του κ. Κωστόπουλου, αφού δεν είπε κάτι για πρώτη φορά, αλλά απόψεις τις οποίες είχε εκφράσει και στο παρελθόν. Απόψεις, όπως ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν “κακιά στιγμή”. Και μάλιστα, ρωτήθηκε εκ νέου από τον παρουσιαστή για το περιστατικό για να ακούσουμε ότι “συνήθως δολοφονία γίνεται με όπλο, δεν γίνεται με μαχαίρι. Το άλλο ήταν ένας καβγάς”.

Πρόσφατα, εστάλη και μία επιστολή διαμαρτυρίας προς την διοίκηση της ΕΡΤ (Τσακνή - Ταγματάρχη) για την πρακτική της να προβάλλει εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής - η ΕΡΤπρόσφατα μετέδωσε την ομιλία Μιχαλολιάκου προς την ΚΟ της ΧΑ.

Την επιστολή υπογράφουν: η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο Κωστής Παπαϊωάννου, τ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είμαι σίγουρη ότι θα ακούσω πάλι τα γνωστά περί Δημοκρατίας και ελευθερίας λόγου. Η Δημοκρατία, όμως, παύει να υπάρχει εκεί που ξεπροβάλει ο φασισμός. Και κάποιοι επιλέγουν να μας τον σερβίρουν καθημερινά και μέσα από τις οθόνες μας...


fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου