Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Οι Εσκομπάρ της μπάλας - Ο Κοντονής έβαλε χέρι στο σάπιο καθεστώς

του Θανάση Καρτερού

Πριν προλάβει να αναλάβει τα καθήκοντά του, άγνωστοι έκαψαν το εξοχικό τού αρχιδιαιτητή Μπίκα. Αφού πρώτα τον απείλησαν μέσα στο σπίτι του και οι απειλές
δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ε, και;

Δεν βαριέσαι, αδελφέ, μπορεί να πει κανείς. Ούτε το σπίτι ήταν δικό μας, ούτε για το μεροκάματο, τον ΕΝΦΙΑ ή τις πρόωρες εκλογές ήταν ο καυγάς, ούτε μ’ ενδιαφέρουν το ποδόσφαιρο και η μαφία που το διαφεντεύει. Συνεπώς, της οικίας αυτού εμπιμπραμένης, εγώ μπορώ να άδω.

Αν έτσι το βλέπετε το πράγμα και εφόσον βέβαια ενδιαφέρεστε στοιχειωδώς για το ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, καλά θα κάνετε να το ξανασκεφτείτε.


Πρώτον, διότι οι μαφιόζοι που ελέγχουν το ποδόσφαιρο και το οδήγησαν στο σημερινό χάλι ελέγχουν και πολλά άλλα και τα οδήγησαν στο ίδιο χάλι.

Δεύτερον, γιατί ελέγχω το ποδόσφαιρο σημαίνει ελέγχω ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Καθοδηγώ κόσμο, φανατίζω κόσμο, κοροϊδεύω κόσμο, εκμεταλλεύομαι κόσμο.

Και τρίτον, διότι υπάρχουν στενοί δεσμοί ανάμεσα στη μαφία του ποδοσφαίρου, στο οργανωμένο έγκλημα, το ξέπλυμα, την διαφθορά, ακόμα και στη διαπλοκή.

Αν αμφιβάλλετε, που δεν το νομίζω, ρίξτε μια ματιά στην αλληλουχία των γεγονότων που μας οδήγησαν ώς εδώ. Δείτε τον κατάλογο με τις ποινικές εμπλοκές ουκ ολίγων παραγόντων του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δείτε τα βουλεύματα που καταδιώκουν στελέχη της ΕΠΟ, εν ενεργεία διαιτητές και εν πλήρη δόξη ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Και θα πειστείτε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καρκίνωμα που μολύνει και απειλεί όχι μόνο τον κόσμο της μπάλας, αλλά όλη την κοινωνία. Με μεταστάσεις δημοσιογραφικές, επιχειρηματικές, πολιτικές, ακόμα και δικαστικές.

Ο Κοντονής έβαλε χέρι στο σάπιο καθεστώς. Έφτασε το θέμα της κάθαρσης εκεί που κανένας αρμόδιος τα προηγούμενα χρόνια δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να φτάσει.

Ο βασιλιάς του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι τώρα θεόγυμνος -και κακάσχημος- για όλους εκτός από τους νταβατζήδες του. Και το θέμα είναι να συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα η πολιτική για το ξήλωμα των κυκλωμάτων.

Αν κάτι τέτοιο απαιτεί να διακοπούν τα πρωταθλήματα, να αλλάξουν εκ βάθρων οι θεσμοί, να υποστούν ζημιές οι βαρόνοι της μπάλας, ας γίνει έτσι. Να τελειώνουμε όμως με το στήσιμο μιας ολόκληρης χώρας από τους Εσκομπάρ της μπάλας...


η Αυγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου