Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Νέα Σμύρνη: Παρουσιάστηκε το Φωτογραφικό Λεύκωμα ''Ο Πατριάρχης στην Ιμβρο'' (ρεπορτάζ - video)

της Δήμητρας Σέκη

Ο Σύλλογος Ιμβρίων παρουσίασε, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, το Φωτογραφικό Λεύκωμα της Βάσως Ξεινού: «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο», την
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, με αφορμή την 25η επέτειο ενθρονίσεως της ΑΠΘ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η κάμερα του διαδικτυακού media οργανισμού της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr ήταν εκεί, για να καλύψει την εκδήλωση.

Για το Λεύκωμα, το έργο και την προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη μίλησαν οι: Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβης ε.τ., Άρχων Μέγας Ρήτωρ της Μ.τ.Χ.Ε., ο οποίος διατέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Κώστας Γαβρόγλου, Καθ. Ιστορίας των Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και ο Χριστόφορος Σωφρονίου, Ιατρός, Άρχων Υπομνηματογράφος της Μ.τ.Χ.Ε. Την εκδήλωση συντόνισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων, η δημιουργός του Λευκώματος Βάσω Ξεινού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, Πάρις Ασανάκης και εκπρόσωποι χορηγών και αρωγών του έργου του Συλλόγου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Η Ίμβρος του Πατριάρχη», παραγωγής του Συλλόγου Ιμβρίων.



Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, Γιώργος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή για εμάς να γιορτάζουμε τα 25 χρόνια του Παναγιωτάτου, ενός ανθρώπου που μας οδηγεί, μέσα από την αγάπη του μας παρασύρει και εμάς, μας έχει κάνει επώνυμους». «Όπως λέει και εκείνος, είναι τιμή μας να είμαστε Ίμβριοι και υπερηφανευόμαστε για αυτό. Είναι ο άνθρωπος που μας οδηγεί στην αναγέννηση της Ίμβρου», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος, τονίζοντας ότι μετά από 49 χρόνια άνοιξε ελληνικό δημοτικό και μετά από 51 χρόνια ελληνικό γυμνάσιο και λύκειο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, Πάρις Ασανάκης, διευκρίνησε ότι ήταν η τελευταία εκδήλωση της χρονιάς 2016. Επισήμανε ότι είχε προηγηθεί το τριήμερο εκδηλώσεων στην Ίμβρο -με έντονη την παρουσία της Νέας Σμύρνης- καθώς και οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη. Αναφέρθηκε στον Αλέξη Αλεξανδρή, τον Κώστα Γαβρόγλου και τον Χριστόφορο Σωφρονίου που μίλησαν στην εκδήλωση για το Λεύκωμα, το έργο και την προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη. «Ήταν πολύ συγκινητική η ατμόσφαιρα για τους Ίμβριους, αλλά και για τους φίλους της Ίμβρου, οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και δραστηριοποιηθεί στην προσπάθεια που κάνουμε για την αναγέννηση του ελληνισμού στο νησί», κατέληξε ο Πρόεδρος.



nstv.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου