Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στις 23 Φεβρουαρίου η επίσημη τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ώστε στις 23 Φεβρουαρίου του 2017 να πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παράδοσης.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση το Ίδρυμα Νιάρχος «αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ, αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού».


Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται η πρόθεση «να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κέντρο Πολιτισμού έμπρακτα, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκ. ευρώ, που θα καλύπτουν λειτουργικά έξοδα του οργανισμού, καθώς και έξοδα εκδηλώσεων και προγραμματισμού».

Επιπλέον, το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεχίσει να διοργανώνει «με αποκλειστική δωρεά του ανοιχτές, δωρεάν εκδηλώσεις διάρκειας μίας εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού, κάθε Ιούνιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ σημειώνεται, ότι έως τον Φεβρουάριο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση του οργανισμού και θα έχει οριστεί το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιό του.

Δύο ή τρία μέλη θα προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επίσης, θα εκπροσωπείται σε αυτό και ο εκάστοτε δήμαρχος Καλλιθέας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα διορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτόχρονα με την παράδοση στο Δημόσιο ξεκινά σταδιακά η διαδικασία μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού, η οποία, βάσει του τρέχοντος χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2017.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου