Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Τσίπρα, ρώτησες την Τρόικα;

του Νίκου Μωραϊτη

Τι; 13η σύνταξη; Ζήτησε άδεια από τους Θεσμούς; Πώς τολμάει να μοιράζει ο πρωθυπουργός λεφτά των δανειστών στους συνταξιούχους;

Αυτή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση -
τα μουρουτοειδή που φιλοδοξούν να επιστρέψουν. Κι αυτές είναι οι αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο:

«Έχει ρωτήσει την Τρόικα;».
«Πώς μοιράζει λεφτά χωρίς να ρωτήσει τους δανειστές;».
«Μην ανησυχείτε, οι Θεσμοί θα του το γυρίσουν το μέτρο πίσω».
Η αναγγελία του Αλέξη Τσίπρα στο διάγγελμά του (δείτε εδώ) -πέρα από την ουσία της ίδιας της ενίσχυσης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους- είχε μία ακόμη συνεισφορά: Το ξεγύμνωμα της εναλλακτικής πρότασης.

Απέναντι σε μία κυβέρνηση που προσπαθεί, πέφτει, σηκώνεται, ζαλίζεται, ξαναπέφτει, μπουσουλάει, υπάρχει η εναλλακτική λύση μίας υποδουλωμένης παράταξης. «Τους θεσμούς τους ρωτήσατε;».


Δεν είναι μόνο δουλικοί, ώστε να σκέφτονται ένα τέτοιο επιχείρημα, αλλά και σαλεμένοι, αφού δεν διστάζουν να εκθέσουν σε κοινή θέα τη δουλικότητά τους.

Μόνη τους ελπίδα, να αντιδράσουν οι θεσμοί! Μόνη τους ευχή ενόψει Χριστουγέννων, να απορρίψει η Τρόικα το μέτρο της κυβέρνησης για την επιστροφή της 13ης σύνταξης.

Σκασίλα τους
αν αυτά τα 300, 400, 500 ευρώ θα ανακουφίσουν χιλιάδες οικογένειες χριστουγεννιάτικα. Δεν δίνουν δεκάρα. Είναι κυνικοί, είναι αλλοτριωμένοι ως το κόκκαλο.


Είναι η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση που κινδυνεύει να υποστεί η χώρα.

Η ουσία είναι μία: Ύστερα από δώδεκα περικοπές συντάξεων -έντεκα των άλλων και μία δική της-, μία κυβέρνηση επιτέλους επιστρέφει μία σταγόνα από τον ιδρώτα σε αυτούς που την έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και όχι σε καναλάρχες, Χριστοφοράκους και λοιπούς οφσόρ συγγενείς.

ΥΓ: Για να ευθυμήσετε, δωράκι η χθεσινή ανάρτηση του δημοσιογράφου της πιο παλαιάς σημιτικής διαπλοκής, Γιώργου Παπαχρήστου, στο twitter:
«Κανονικός Μαυρογιαλούρος ο καημένος, προσπαθεί να διασωθεί μοιράζοντας ψίχουλα! Το (ανατριχιαστικά) παλιό σε συσκευασία νέου αριστερού!».


altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου