Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Επισκέψεις των γυναικών προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Ελληνικού σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής

Από τον Αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και την ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησαν οι επισκέψεις των γυναικών προσφύγων σε ιστορικούς και
αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και των αλληλέγγυων γυναικών του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού.


Οι γυναίκες πρόσφυγες βιώνουν τη δυσκολία της προσφυγιάς, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν και ένα πλήθος προβλημάτων, που σχετίζονται με την έμφυλη διάκριση. Παράλληλα, βρίσκονται διαρκώς σε μια αναμέτρηση με μια καθημερινότητα χωρίς εναλλαγή.

Κατά συνέπεια, η γνωριμία τους με τον τόπο που τις φιλοξενεί και την ιστορία του, αναμένεται να δώσει στις γυναίκες πρόσφυγες μια πνοή πολιτισμού.


Η πρώτη επίσκεψη ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη χάρη στην σοβαρή βοήθεια που πρόσφεραν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, όσο και η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.


Τις γυναίκες πρόσφυγες συνόδευσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικολέτα Δανιά (υπεύθυνη του προγράμματος), Ελισσάβετ Τασούλη (Αντιπεριφερειάρχης), Μαρία Νερούτσου, πολλές αλληλέγγυες γυναίκες του Ελληνικού, και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας Χρήστος Καπάταης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου