Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Όχι ΚΤΕΟ δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στην περιοχή Τραχώνων

Ευθύνες στη δημοτική αρχή Αλίμου επιρρίπτει η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι για τις εργασίες εγκατάστασης Ιδιωτικού ΚΤΕΟ που ξεκίνησαν δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στην περιοχή Τραχώνων.

Καταγγέλλει τον δήμαρχο ότι δεν έπραξε τίποτα, παρότι συγκροτήθηκε επιτροπή με σκοπό να προχωρήσει ο Δήμος  σε συγκεκριμένες ενέργειες, τις οποίες κατονομάζει.

Το "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" καλεί
τους φορείς και τους κατοίκους  να αγωνισθούν για να αποτραπεί η βάναυση πολιτιστική και περιβαλλοντική αλλοίωση που επιχειρείται με την εγκατάσταση του ΚΤΕΟ δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Τραχώνων, με την ανοχή του δημάρχου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την έκδοση άδειας από την Πολεοδομία ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης Ιδιωτικού ΚΤΕΟ στο οικόπεδο δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στην περιοχή Τραχώνων.

Γεγονός που κυρίως οφείλεται στην ολιγωρία της δημοτικής αρχής να αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά παρά την εναντίωση του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης.

Ήταν μάλιστα η ίδια που διευκόλυνε, δίνοντας τον περασμένο Απρίλιο άδεια Εισόδου-Εξόδου στο ΚΤΕΟ, αποκλειστικής αρμοδιότητάς της. Ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου πληροφορήθηκε την έκδοση της σχετικής άδειας, δεν ζήτησε άμεσα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την αναστολή των εργασιών.


Στη συνέχεια (14/11/2016) αν και συγκροτήθηκε επιτροπή, μετά από πρόταση του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, με σκοπό να προχωρήσει ο Δήμος  σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:
  • να μεριμνήσει για την αναστολή εκτέλεσης της οικοδομικής άδειας,
  • να αρχίσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου,
  • να ζητηθεί νομική συνδρομή για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ,
  • να ανακληθεί το έγγραφο της άδειας διέλευσης κατόπιν έγκρισης του νομικού συμβούλου και
  • να ορισθεί με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού
ουσιαστικά ο δήμαρχος δεν έπραξε τίποτα. Ακόμα και η απόφαση να ανατεθεί η υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο, πάρθηκε πολύ καθυστερημένα (δημοτικό συμβούλιο, 13/12/2016).

Είναι φανερό, επομένως, ότι η  διοικούσα αρχή με την έως σήμερα στάση της δείχνει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση ούτε να αποτρέψει τη λειτουργία του ΚΤΕΟ ούτε και να εγγυηθεί την προστασία των αρχαιοτήτων στους Τράχωνες.  Επιβεβαιώνονται, έτσι, οι δηλώσεις του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο ότι:
  • δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει ΚΤΕΟ δίπλα στο αρχαίο θέατρο,
  • ότι ακόμα κι αν δε γίνει το ΚΤΕΟ θα γίνει κάτι άλλο που θα προκαλεί όχληση,
και ας δήλωνε την περασμένη άνοιξη στη συνέλευση του συλλόγου των κατοίκων ότι δεν θα επιτρέψει την ανέγερση του συγκεκριμένου ΚΤΕΟ.

Εμείς, το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, δε σκοπεύουμε να παραμείνουμε θεατές στο έργο “Όχι μεν, αλλά τι να κάνουμε” που έχει ανεβάσει ο θίασος του κ. Κονδύλη τους τελευταίους μήνες.

Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι θα αγωνιστεί μαζί με τους Φορείς και τους κατοίκους  για να αποτραπεί η βάναυση πολιτιστική και περιβαλλοντική αλλοίωση που επιχειρείται έχοντας την ανοχή του δημάρχου με την εγκατάσταση του ΚΤΕΟ δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Τραχώνων.

Άλιμος 17/12/2016

Διαβάστε:
Χάρτης με το Κτήμα Τραχώνων και το Αρχαίο Θέατρο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου