Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να μην υπογράψουν κανένα “χαρτί” υποταγής και ομηρίας...

"Επειδή νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους δεν σημαίνει ότι ανεχόμαστε τις εργοδοτικές αθλιότητες, θα διαπιστώσουν κάποιοι τις επόμενες μέρες τι σημαίνει
εκκωφαντική κρατική (της αριστεράς) παρέμβαση".

Η παραπάνω φράση θα πέρναγε απαρατήρητη αν δεν ήταν λόγια του γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, γραμμένα στην προσωπική σελίδα του στο facebook.


Λόγια που προσλαμβάνουν ιδιαίτερο κύρος καθώς συνοδεύονται από δελτίο τύπου του υπουργείου που καλεί τους απλήρωτους και εκβιαζόμενους από την εργοδοσία εργαζόμενους στην εταιρεία “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.” να μην υποκύψουν και να μην υπογράψουν κανένα “χαρτί” υποταγής και ομηρίας.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Αθήνα, 08/12/2016


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.”

Οι αθλιότητες της εταιρείας “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.” σε βάρος των εργαζομένων συνεχίζονται, με αποκορύφωμα τη χθεσινή εκβιαστική κίνηση της εταιρίας σε S/M στη Θεσσαλονίκη.


Εκεί οι υπεύθυνοι της εταιρείας συγκέντρωσαν τους εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν 10 μήνες και με την απειλή της δήθεν πτώχευσης της εταιρείας (ποιος θα τολμήσει να αποδεχτεί πτωχευτική διαδικασία άραγε;), απαίτησαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι αποδέχονται μείωση κατά 50% των χρωστούμενων από την εταιρεία δεδουλευμένων (δηλαδή να τους υπεξαιρέσουν 5 μήνες δουλειάς) και επίσης να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση που φτάνει στο 40% των αποδοχών τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να μην υπογράψουν κανένα “χαρτί” υποταγής και ομηρίας στις αθλιότητες της ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗΣ εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό, το ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης έδωσε προθεσμία 5 ημερών στην εταιρεία για να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιο της για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, πριν προχωρήσει στις νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εκτός από τα δεδουλευμένα 10 μηνών χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 30 εκατομμύρια Ευρώ.

Η εταιρεία στις επόμενες μέρες θα καταλάβει με πολύ έντονο και εκκωφαντικό τρόπο την παρέμβαση της Πολιτείας.

Επισημαίνουμε ότι καμία προσπάθεια δήθεν εξυγίανσης δεν θα επιτραπεί να γίνει σε βάρος των εργαζομένων, παρά μόνο μέσα από την προστασία των δικαιωμάτων τους, των θέσεων εργασίας και της αποπληρωμής των δεδουλευμένων.


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1170304739750376&id=100003125829868&pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου