Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία σήμερα και οι δημοτικοί άρχοντες βγάζουν λόγους συμπόνιας...


Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία σήμερα και πολλοί δήμαρχοι λένε τα τσιτάτα τους και βγάζουν κορώνες για να δείξουν την ευαισθησία τους για τα ΑμεΑ.


Ένας από αυτούς είναι και αυτός ο δήμαρχος, που ο Μπάμπης Παπαϊωάννου φωτογράφισε και δείχνει τι άφησε πίσω του προκειμένου να σταθμεύσει έξω από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου προφανώς θα πάρει το λόγο για να πει πώς σώζει τους δημότες του.

Γράφει ο κ. Παπαϊωάννου:
"Άρχων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άρχοντας γενικώς παρκάρει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω απο το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Πάνω στο πεζοδρόμιο , πάνω στη διάβαση , πάνω στη μπάρα για τους ανάπηρους , πάνω στον οδηγό για τους τυφλούς !!! Εντάξει του πήρε τις πινακίδες η τροχαία αλλά είναι ακόμα εκεί . Και από δίπλα το άσπρο της ΕΡΤ3 και η αστυνομία .
Ευρώπη σε λέω !"
Οι φωτογραφίες που βλέπετε στη συνέχεια είναι μόνο η χθεσινή (έχουμε ξαναγράψει κατ' επανάληψη - δείτε εδώ) αποτύπωση της καθημερινότητας που βιώνουν στην πόλη μας οι πολίτες κινούνται με αμαξίδιο, οι μαμάδες με το καροτσάκι, όσοι και όσες πάνε και γυρνάνε στη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ.

Όλες οι ράμπες
της Ιασωνίδου (και όχι μόνο) κλειστές...
Το ίδιο και οι κίτρινες διαγραμμίσεις που, υποτίθεται ότι, απαγορεύουν το παρκάρισμα.
Η δημοτική αστυνομία; "Εις τας αγκάλας του Μορφέως" ή στην ανεμελιά τού αντιδημάρχου;


Αλλά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ούτε οφείλεται μόνο στους απλούς πολίτες που οι δημοτικοί άρχοντες κάθε τρεις και λίγο, όταν δεν μπορούν να λύσουν τα στοιχειώδη, τους καλούν "να είναι συνεργάσιμοι με τας αρχάς της πόλεως".

Από ποιους περιμένουμε σωτηρία, από ποιών το παράδειγμα εμπνεόμαστε, όταν δημοτικοί σύμβουλοι με γκαράζ έχουν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά επάνω στο πεζοδρόμιο;

 
Και κίτρινη διαγράμμιση, και τη νύχτα, και τη μέρα, και καθημερινά!


Χθες στην οδό Καλλιπόλεως για πολλοστή φορά ο κ. Γιώργος Σαραφίδης, δεν σεβάστηκε ούτε την κίτρινη διαγράμμιση, ούτε τα εμποδιζόμενα άτομα, ούτε τους πεζούς.

Αλλά στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους, όχι για τους τοπικούς άρχοντες

Βέβαια, θα μου πείτε, ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος είναι εντεταλμένος
για τα νεκροταφεία και προφανώς όλο του το ενδιαφέρον εξαντλείται στους νεκρούς, οπότε οι ζωντανοί περισσεύουν!!!

Τέτοιες δικαιολογίες βρίσκουν
για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά τόσες μέρες, μια εξήγηση την περίμενα από τον ίδιο τον δημοτικό σύμβουλο.


Καλλιπόλεως, 28 Νοεμβρίου
Λυπάμαι πολύ που "σας δίνω τόσο στεγνά", κ. Γιώργο Σαραφίδη...

Και νομίζω ότι δεν θα μου θυμώσετε αν σας θυμίσω ότι καλό είναι να υποδέχεστε στην πόλη μας ολυμπιονίκες (εδώ τον Πύρρο Δήμα), έστω και αν -ως υποψήφιοι βουλευτές- μοίραζαν ακάλυπτες επιταγές (αλήθεια τι έγινε εκείνη η περίφημη Ομάδα Άρσης Βαρών;)...


Όμως προτιμότερο είναι να τιμάτε πρώτα απ' όλα τους συνδημότες μας αθλητές, οι οποίοι εύκολα πάνε στον Πειραιά για προπόνηση, όμως στην πόλη μας δεν μπορούν να κινηθούν (δείτε εδώ).


Ελπίζω τώρα ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Μάνταλος να καταδικάσει!!!


Και για να μην πείτε πάλι ότι είμαι εμπαθής, θα σας πω ότι αυτά τα φαινόμενα τα συναντάμε σε όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ τον Άλιμο) , αλλά εσείς είστε εκλεγμένοι για να λύσετε προβλήματα του δικού μας Δήμου.

Και για να μην πείτε ότι τέτοιου είδους προβλήματα υπήρχαν και πριν, θα σας πω ότι ποτέ δεν τα έκρυψα, αλλά και θα σας θυμίσω ότι ο κ. Κορτζίδης έβαλε ασανσέρ ατο Δημαρχείο Ελληνικού τον πρώτο χρόνο δημαρχίας του.

Πόσα βάλατε εσείς στα δυόμισι χρόνια δημαρχίας Κωνσταντάτου;

Μέρα που είναι σήμερα, τελειώνω αυτό το σημείωμα με μια νότα αισιοδοξίας:

Χαίρομαι ειλικρινά που μερικοί δημοτικοί μας άρχοντες "ανέκρουσαν πρύμναν" και -από εκεί που προεκλογικά με λοιδωρούσαν για τις φωτογραφίες που ανέβαζα με τα κατειλημμένα πεζοδρόμια και τις ράμπες- σήμερα είναι υπέρ του αγώνα μας.


Θέλω να πιστεύω ότι η αλλαγή τους είναι ειλικρινής...

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου