Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Κώστας Κορτζίδης & Ταξιάρχης Παπαντώνης: Οι πρώην δήμαρχοι των νοτίων προαστίων που τιμήθηκαν από την Π.Ε.Δ.Α. & Ε.Δ.ΑΤ.

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα της παλιάς Βουλής, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) κι η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΔΑΤ) βράβευσαν τους δημάρχους που υπηρέτησαν τους δημότες τους που τους επανεξέλεγαν ανελλιπώς πέραν της 20ετίας, (Κων/ντίνος Κορτζίδης - Κυριάκος Ντινιακός - Ιωάννης Παπαδογεωργάκης - Ταξιάρχης Παπαντώνης - Πέτρος Φιλίππου).
 
Εξ αυτών άλλοι παρέδωσαν οικειοθελώς τη σκυτάλη στους διαδόχους τους μη δεχόμενοι να εκτεθούν πλέον κι άλλοι ακολούθησαν τα μονοπάτια της αιρετής διαδικασίας σε υψηλότερα κλιμάκια.

Επίσης βράβευσαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που διετέλεσε δήμαρχος Αθήνας, υπουργός και σήμερα Κοινοτικός Επίτροπος και όσους ευεργέτησαν ποικιλοτρόπως την τοπική αυτοδιοίκηση (Αθανάσιος Μαρτίνος εφοπλιστής - Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου).

Την εκδήλωση "έντυσε" μελωδικά το κουαρτέτο πνευστών του δήμου Αμαρουσίου.

Βραβεύσεις βετεράνων δημάρχων Αττικής

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είναι έρωτας, για πολλούς ένας και μοναδικός και για άλλους η πρώτη αγάπη που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο, σε όποιο ανώτερο αιρετό θώκο κι αν υπηρέτησαν ή υπηρετούν. Αυτό είναι το απαύγασμα που κρατήσαμε απ’ τα λόγια των βραβευθέντων δημάρχων που θέλησαν να πουν λίγα λόγια.

Ο κ. Κυριάκος Ντινιακός πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου, ως δικηγόρος μακρηγόρησε περισσότερο του επιτρεπτού, (υποδηλώνοντας εν τούτοις την αγάπη του προς την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού που δεν επισκίασαν οι μετέπειτα ανωτέρου επιπέδου θέσεις που υπηρέτησε), γι’ αυτό το μοναδικό έρωτα ζωής, την προσφορά στους συνδημότες τους.

Σημαδιακή η ατάκα του Ταξιάρχη Παπαντώνη πρώην δημάρχου Μοσχάτου, ο οποίος ως γιατρός τόνισε ότι αυτό που ενώνει τα δύο λειτουργήματα, είναι η προσφορά στον άνθρωπο ως γιατρός, με την προσφορά στους ανθρώπους ως δήμαρχος. Μετά την οικειοθελή του αποχώρηση ο κ. Παπαντώνης δεν θέλησε ν’ ασχοληθεί με άλλο αξίωμα, που δε θα τον γέμιζε τόσο όσο η ενασχόλησή του με τα κοινά ως δήμαρχος.
 
Επίσης ο Ιωάννης Παπαδογεωργάκης πρώην δήμαρχος Γέρακα υπογράμμισε ότι μετά την ολοκλήρωση της πορείας του ως δήμαρχος δοσμένος εξ ολοκλήρου την αμεσότητα της προσέγγισης με τον πολίτη, δε θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με κανένα άλλο αξίωμα ακόμα κι αν ήταν ανώτερο.

Παρουσία μνήμης αποτέλεσε η αναφορά στον απολεσθέντα προ ετών Κωνσταντίνο Κορτζίδη πρώην δήμαρχο Ελληνικού για την πολυετή πορεία του, τη τιμητική πλακέτα του οποίου παρέλαβε ο γιος του Χρήστος έντονα συγκινημένος.

Τελευταίος προσκλήθηκε να παραλάβει τη τιμητική του πλακέτα ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου που διετέλεσε δήμαρχος Καλυβίων και μετέπειτα Σαρωνικού, μέχρι τη στροφή του προς την περιφέρεια Αττικής όπου διατελεί πλέον αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Φιλίππου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στενούς συνεργάτες του στην πολυετή δημαρχιακή πορεία του, ιδιαίτερα στη κ. Μαρία Κόλλια που διατηρεί ακόμα και με τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Σωφρόνη τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχαριστώντας τους για την άψογη συνεργασία που είχαν. Όπως τόνισε ένας δήμαρχος πετυχαίνει αν έχει καλούς συνεργάτες.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καμάρας πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής στην εναρκτήρια ομιλία του σε μια εκφορά του λόγου του επεσήμανε τη σπουδαιότητα να υπάρχει σύμπνοια στα συμβούλια των δήμων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί διαλυτικά φαινόμενα, που αποβαίνουν τελικά εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις περιπτώσεις των πρώην δημάρχων κ. Παπαντώνη και κ. Παπαδογεωργάκη, οι εν ενεργεία δήμαρχοι Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και Παλλήνης κ. Θανάσης Ζούτσος σηκώθηκαν απ’ το ακροατήριο, στάθηκαν κοντά στους προκατόχους τους και χαιρέτησαν το έργο που άφησαν παρακαταθήκη στους διαδόχους τους.

Παρουσίες


Η παρουσία των εν ενεργεία δημάρχων της αν. Αττικής ήταν εντυπωσιακή, αφού παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Δημήτρης Λουκάς Λαυρεωτικής, Δημήτρης Μάρκου Σπάτων-Αρτέμιδας, Βασίλης Πιστικίδης Ραφήνας-Πικερμίου, Θανάσης Ζούτσος Παλλήνης, ενώ επίσης εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των πρώην δημάρχων όπως ο Σταύρος Παπασταυρόπουλος Λαυρίου, Βασίλης Τζιλάβης Ν. Μάκρης, Γιώργος Σμέρος παλαιού δήμου Παλλήνης, με το Γιώργο Χριστόπουλο Ρ-Π να κάνει ένα αστραπιαίο πέρασμα.

Επίσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχοινάς, όπως και εκπρόσωποι κομμάτων όπως οι βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης της Ν.Δ., Κώστας Κατσίκης των ΑΝ.ΕΛ., Γιώργος Μαυρωτάς του Ποταμιού, Γιώργος Γκιουλέκας της Ν.Δ. ο Λευτέρης Αυγενάκης γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. κ.α.


με στοιχεία από το kirkinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου