Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Α2 ΕΠΣΑ, 15η αγωνιστική: Στο κυνήγι της κορυφής τα Σούρμενα και η Ηλιούπολη - Αγώνας επιβίωσης για τη Διάνα


Δυσκολεύτηκαν τα Σούρμενα με τον ουραγό Άγιαξ Ταύρου, αλλά πήραν τη νίκη με 2-1, σε αντίθεση με την Ηλιούπολη που νίκησε εύκολα με 2-0 τη Δόξα Βύρωνα.

Ήττα με 1-0 για τους Τράχωνες Αλίμου στην Αγία Παρασκευή, ενώ η Διάνα Ηλιούπολης δείχνει να μην το βάζει κάτω κερδίζοντας με σκορ 3-1 τον Άρη Πετρούπολης.


Σούρμενα - Άγιαξ Ταύρου 2-1

Έπαιξαν... με τη φωτιά τα Σούρμενα, όμως, δεν κάηκαν και αυτό είναι που κρατάνε από το χθεσινό παιχνίδι με τον ουραγό Άγιαξ Ταύρου που το πάλεψε μέχρι τέλους.


Οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι θα έφταναν σε μία εύκολη νίκη, αφού πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0, όμως, στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους μείωσαν σε 2-1 ενώ είχαν τις ευκαιρίες ακόμα και για να ισοφαρίσουν!

Γκολ: 3' Δημογιάννης (πεν που κέρδισε ο Πασάς), 14' Καζαντζής - 63' Θεοφάνους (μετά από πάσα Κτενά)

Δοκάρια: 15' Καζαντζής - 55' Ερμάλ

ΣΟΥΡΜΕΝΑ: Καλαματιανός, Μετλίου (80' λ.τρ. Κορκολής), Θεοδώρου, Ακριτίδης, Γιοματάρης (78' Γιαννόπουλος), Μπουγιούκος, Τσακίρης, Μανωλιάδης, Καζαντζής, Πασάς (88' Θυμιανός), Δημογιάννης.

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ:
Κορδάς, Στασινόπουλος, Ανδρέου (80' Βασιλειάδης), Γεωργακόπουλος, Καντέλι, Σερδενές, Ερμάλ, Κούρτι, Θεοφάνους, Βασλαματζής (80' Σώζος), Κτενάς (80' Παληγεώργος).

 
Ηλιούπολη - Δόξα Βύρωνα 2-0

Όταν η Ηλιούπολη συσπειρώνεται και παίζει όπως πρέπει τότε έχει πάντα τον πρώτο λόγο! Ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζεται στην έδρα της, όπου και παραμένει αήττητη με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, είναι δεδομένο πως για να πάρει κάποιο βαθμολογικό όφελος ο οποιοσδήποτε αντίπαλος πρέπει να μοχθήσει πολύ!

Έτσι λοιπόν οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Μπαλαγιάννη έκαναν το χρέος τους και υπό το βλέμμα του προέδρου της ομάδας Νίκο Καρύδη που κατέφθασε από την Αμερική γι’ αυτό το παιχνίδι νίκησαν με 2-0 τη Δόξα Βύρωνος και παρέμειναν ζωντανοί για τη μάχη του πρωταθλήματος.

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο με λίγες ευκαιρίες να δημιουργούνται από τις δύο πλευρές και πήγε πολύ στη δύναμη με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Στα πρώτα λεπτά η Δόξα μπήκε λίγο πιο δυνατά όπου έφτασε και κοντά στο γκολ στο 7' αλλά ο Παρασκευόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερεκανίδη.

Στη συνέχεια η Ηλιούπολη ισορρόπησε και μάλιστα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ στο 17'. Σε αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, ο Γκουντελίτσας έκανε το λάθος, ο Γεμιστός έκλεψε και σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο επερχόμενος Γάγγος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας... φωτιά στο γήπεδο της Ηλιούπολης!

Στη συνέχεια δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο, πέρα από τα δυνατά μαρκαρίσματα που ήταν, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το κύριο στοιχείο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος η Ηλιούπολη μπήκε πιο δυνατά και έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να πετύχει το δεύτερο γκολ με το οποίο, ουσιαστικά, θα «καθάριζε» και το παιχνίδι.

Έτσι και έγινε τελικά στο 53'. Ο Συμεωνίδης γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και ο Ζουμπουνέλης με δυνατό άπιαστο σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0 και σαν... γέννημα θρέμμα Ηλιουπολίτης έτρεξε προς την κερκίδα που βρίσκονταν οι φανατικοί της ομάδας για να το πανηγυρίσει μαζί τους.

Στη συνέχεια ο «Ήλιος» έκανε σωστή διαχείριση του ματς με τη Δόξα Βύρωνος να δείχνει πως δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι, αν και προσπάθησε. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και πλέον η Ηλιούπολη συνεχίζει να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες τίτλου.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Τερεκανίδης χτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή και δέχτηκε την κόκκινη του Κοσικίδη!

Περίπου 800 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς 100 από πλευράς Δόξας που κατέφθασαν μεμονωμένα στο γήπεδο, όμως είχαν προνοήσει από τη διοίκηση της Ηλιούπολης να καθίσουν σε ξεχωριστό σημείο στην άκρη του γηπέδου.

Διαιτητές: Κοσικίδης, Καρατζίκας-Δεληθοδωρής

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Tερεκανίδης, Μπούρσαλης, Μυτιληνός, Τερλελής, Ρωμανός, Σκούρας (86’ Παπαδάκης), Ζουμπουνέλης (90’ Κυρίτσης), Γάγγος, Γεμιστός, Συμεωνίδης (83’ Kόκκορης), Βαμβακερής

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ: Γιαννακαρώνης, Μαραγκουδάκης, Χαλβατζής (57’ Γκούγκας), Βακερλής, Γκουντελίτσας, Ντιάς, Κασσιανός (64’ Λουσαράκης), Ρόππας, Βιεννάς (72’ Κότοβ), Γεωργουδάκης, Παρασκευόπουλος


Αγία Παρασκευή - Τράχωνες Αλίμου 1-0

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Αγία Παρασκευή που επικράτησε με 1-0 των Τραχώνων και έτσι επέστρεψε στις νίκες.

Γκολ: 62’ Κατσαμπάνης (κεφαλιά από κόρνερ Παούρη)

Διαιτητές: Γρίμμας, Μητρόπουλος - Τσαλίκης.

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Βασιλάκης, Χατζίου, Αλευρής, Κωνσταντίνου, Κατσαμπάνης, Τσώνης, Τσοχαντάρης, Τσοπανάκος, Καρβούνης (88’ Μπαρμπαλιάς), Παούρης (80’ Παναγόπουλος), Μπαλατσούρας (70’ Ντιντίφας).

ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΑΛΙΜΟΥ: Δράμπαλης, Πιπεράς (65’ Χρήστου), Προμπονάς, Στεργιάκος (80’ Κακούτης), Κολινιάτης, Ιατρού, Μπούζας, Δημογιάννης, Νικολάου, Βάρσος, Τσολάκος (65’ Χακράμα).


Διάνα Ηλιούπολης - Άρης Πετρούπολης 3-1

Ζήτημα «ζωής και θανάτου» ήταν για τη Διάνα Ηλιούπολης η κατάκτηση των βαθμών στο παιχνίδι με τον Άρη Πετρούπολης. Η ομάδα των νοτίων προαστίων είχε ανάγκη τη νίκη και την πήρε, επικρατώντας με το «καθαρό» 3-1 του αντιπάλου της.

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, φροντίζοντας να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Μάλιστα, ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 16' χάρη σε σουτ του Αναστασίου από τα 25 μέτρα, με το οποίο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Αποστόλου, που βρισκόταν εκτός θέσης (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν γρήγορα, αφού στο 29' ο Κυριαζής έκανε το 1-1 με συρτό σουτ μετά από πάσα του Λάπα. Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση του αγώνα ήταν το χρονικό σημείο στο οποίο οι Ηλιουπολίτες πήραν ξανά το προβάδισμα.

Στο 44', στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Καλλέργης αξιοποίησε την επιλογή του Παπαδημητρίου να εκτελέσει με πάσα το φάουλ που είχε κερδίσει, γράφοντας το 2-1 και στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γιαννακόπουλος σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ, πετυχαίνοντας το 3-1 που έμελλε να παραμείνει μέχρι τέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 50' ο Κόρας απέκρουσε εντυπωσιακά εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Κυριαζή στο δεξί παράθυρο της εστίας του. Επίσης, στο 69' ο Ζούκας είχε δοκάρι με δυνατό σουτ.

Διαιτητής ήταν ο Β. Στάμος, με βοηθούς τους Νιδριώτη και Γουρέλη.

ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Άκης Μιχαηλίδης): Κόρρας, Βιτωράτος (46' Χ. Μπαλαφούτης), Λούκα, Γιαννακόπουλος, Τζιβελέκης, Σούλας, Παριανός (90' Α. Μπαλαφούτης), Αναστασίου, Σταθακόπουλος (46' Φαρμάκης), Παπαδημητρίου, Καλλέργης

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Αλέξης Γκλεγκλές): Αποστόλου, Λάπας, Μπουφίδης, Βασιλάκος, Νίκολι (83' Τσαγκάρης), Λάλα, Παούρης, Ζούκας, Κυριαζής, Ντούλας (46' Παναγιωτίδης), Τσάτσα.

Τα αποτελέσματα


Η βαθμολογία


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου