Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Α2 ΕΠΣΑ, 17η αγωνιστική: Μόνο ήττες για τις ομάδες των νοτίων προαστίων, πλην του ουραγού Άγιαξ Ταύρου που νίκησε

Απομακρύνθηκαν από την κορυφή τα Σούρμενα καθώς ηττήθηκαν στο Χαλάνδρι με 2-1, όπως και η Ηλιούπολη που έχασε με 1-0 από τον πρώτο Πανερυθραϊκό.

Ήττα εντός έδρας με 2-1 για τους Τράχωνες Αλίμου από τον Αθηναϊκό, ενώ η Διάνα Ηλιούπολης ηττήθηκε με 1-0 στον Βύρωνα από τη Δόξα και ο Άγιαξ Ταύρου έκανε την έκπληξη νικώντας 2-0 στο Καματερό.

Χαλάνδρι - Σούρμενα 2-1

Δεν είχαν καλή παρουσία στο Χαλάνδρι οι «ροσονέρι» των νοτίων προαστίων και γνώρισαν την ήττα, που τους απομάκρυνε από την κορυφή της βαθμολογίας.


Από την άλλη, ένα τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων δύο μηνών έβαλε το Χαλάνδρι, δημιουργώντας την αίσθηση πως πιθανόν να βρίσκεται σε ένα νέο ξεκίνημα στην παρουσία του στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Α' κατηγορίας.

Με οδηγό και κορυφαίο τον Γιάννη Τζώρτζη η ομάδα των βορείων προαστίων επιβλήθηκε με 2-1 απέναντι στα Σούρμενα, επανήλθε στις νίκες μετά από έξι απόπειρες που αποδείχθηκαν αποτυχημένες και δέχθηκε μία γερή τόνωση στην ψυχολογία της ενόψει της συνέχειας.

Μόλις στο 4' ο Τζώρτζης άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ από τα 35 μέτρα (1-0), θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη. Στο 77' ο Αχ. Κατσούλης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με κοντινή προβολή (2-0), για να μειώσει στο 91' ο Γιαννόπουλος μετά από αντεπίθεση και πλασέ (2-1).

Στο 28' ακυρώθηκε γκολ των Σουρμένων που πέτυχε ο Δημογιάννης ενώ και στο 75' ακυρώθηκε γκολ που πέτυχε ο Κατσιούλης αφού ο διαιτητής Γκάμαρης θεώρησε ότι η μπάλα βρήκε πρώτα στο χέρι του.

Διαιτητής ήταν ο Γκάμαρης, με βοηθούς τους Κορτέση και Νικολάου

ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Κώστας Ρούπτσος): Νικολάου, Φωτάκης, Φελέκης, Μαράνος (63' Βέρρας), Καρακάσης, Κανέλλος, Λουκάς, Τσίτσαρης, Κατσιούλης, Τζώρτζης (85' Κόντος), Καγιώργης (82' Λεαβρτζινός)


ΣΟΥΡΜΕΝΑ
(Βαγγέλης Μάλλιος): Καπακτσόγλου, Μετλίου, Πρέκας, Ακριτίδης (20' λ.τρ. Κορκολής), Γιοματάρης (63' Ζιώγας), Μπουγιούκος, Θεοδώρου, Μανωλιάδης, Καζαντζής, Πασάς (29' λ.τρ. Γιαννόπουλος), Δημογιάννης.


Πανερυθραϊκός - Ηλιούπολη 1-0

Απόλυτα συνεπής σε άλλο ένα ραντεβού του ήταν ο Πανερυθραϊκός, πιστοποιώντας ξανά πως είναι έτοιμος και ικανός για κατάκτηση του τίτλου, ακόμη και σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου στην Α' κατηγορία των Αθηνών!


Χωρίς ουσιαστικά να είναι κατά πολύ καλύτερος από την Ηλιούπολη, κατάφερε να φτάσει σε σπουδαία νίκη με 1-0 στο ντέρμπι της ημέρας, παραμένοντας έτσι στην 1η θέση και σε απόσταση τριών βαθμών από τη δεύτερη Δόξα Βύρωνος. Από την άλλη, η ομάδα των νοτίων προαστίων δεν κατάφερε να «τσιμπήσει» έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, χάνοντας έτσι την επαφή της με την κορυφή.

Οι κόκκινοι του Αντώνη Τσιμπάκη έπαιξαν όσο έπρεπε για να φτάσουν στο τρίποντο, με τον Νίκο Αντωνιάδη να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και την αμυντική γραμμή να μην αφήνει περιθώρια για αντίδραση στον αντίπαλο.

Όσον αφορά στους κυανέρυθρους του Μάκη Μπαλαγιάννη, θα ήταν πολύ δύσκολο να αποφύγουν την ήττα από τη στιγμή που δέχθηκαν το γκολ, με δεδομένο ότι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσαν καμία ευκαιρία για γκολ, πέρα από μία επικίνδυνη κατάσταση λίγο πριν από το τέλος, όταν ο Ορφανός δεν πρόλαβε την μπάλα στη σέντρα που έγινε στην... καρδιά της άμυνας.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με στόχο κάποιο γρήγορο γκολ, που όμως δεν ήρθε. Σε δύο καλές στιγμές που προήλθαν από στημένες φάσεις, ο Αδάμης είχε θετική αντίδραση στις επικίνδυνες εκτελέσεις φάουλ του Σουμελίδη και του Τσεβά. Στη συνέχεια οι Ηλιουπολίτες ισορρόπησαν, παίρνοντας την πρωτοβουλία του αγώνα, αλλά χωρίς να μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μπακοδήμου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, συγκεκριμένα στο 54', σημειώθηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Κουμπούλης ελίχθηκε όμορφα από τη δεξιά πλευρά, την κατάλληλη στιγμή επιχείρησε τη σέντρα, ο Αντωνιάδης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά για να στείλει την μπάλα πάνω από τον Αδάμη, που βρισκόταν εκτός θέσης και μάλλον φέρει ευθύνη για το γκολ ως έναν βαθμό (1-0). Μάλιστα, ο χαρισματικός φορ υπερέβαλε στις εκδηλώσεις χαράς του μπροστά από την εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ηλιούπολης, εισπράττοντας τις έντονες αποδοκιμασίες από τους τελευταίους.

Δύο λεπτά μετά ανατράπηκε και η αριθμητική ισορροπία, όταν ο Ν. Φωτόπουλος λειτούργησε με αρκετή δόση υπερβολής και απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Συμεωνίδη, επειδή -όπως ανέφερε στο φύλλο αγώνος- ο τελευταίος του είπε «είσαι άσχετος ρε». Τα πράγματα, πλέον, είχαν γίνει αρκετά πιο δύσκολα για την Ηλιούπολη, που ούτως ή άλλως έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει με αξιώσεις τα καρέ του συμπαγούς Πανερυθραϊκού, που με άνεση ήλεγξε το ματς και το οδήγησε στην ολοκλήρωσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία άλλη σπουδαία στιγμή δεν καταγράφηκε μπροστά στις δύο εστίες μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Αρκετά λάθη έκανε ο... εύθικτος Ν. Φωτόπουλος, που στο δεύτερο ημίχρονο «έπαιξε έδρα». Σχετικά με τη φάση της αποβολής του Συμεωνίδη, με επιφύλαξη υπέγραψε στο φύλλο αγώνος εκ μέρους των φιλοξενούμενων ο αρχηγός Σκούρας. Βοηθοί του ήταν οι Κουντουρέλλης και Κολλιάκος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Αντώνης Τσιμπάκης): Μπακοδήμος, Σουμελίδης, Γκριτζάς, Γεωργακόπουλος, Νταλένγκα, Μπαμπαλούκας, Κουμπούλης, Αναγνώστης (86' Γλυνός), Μπρίλης (80' Τριανταφύλλου), Αντωνιάδης, Τσεβάς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Μάκης Μπαλαγιάννης): Αδάμης, Μπούρσαλης (76' Κόκκορης), Μυτιληνός (65' Ορφανός), Τερλελής, Ρωμανός, Σκούρας, Ζουμπουνέλης, Γάγγος, Γεμιστός, Συμεωνίδης, Παπαδάκης (83' Αράπι).


Τράχωνες - Αθηναϊκός 1-2

Μεγάλη νίκη που θα του τονώσει το ηθικό και θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες πανηγύρισε ο Αθηναϊκός στον Άλιμο μετά από έξι ματς επικρατώντας με 2-1 του ΑΟΤ που φάνηκε επηρεασμένος αγωνιστικά από τον αγώνα της Τετάρτης.

Οι “λόρδοι” στο ντεμπούτο του Κώστα Τσαβαλιά στην τεχνική ηγεσία πήραν μεγάλο τρίποντο φτάνοντας τους 16 βαθμούς και την 14η θέση. Στο 38′ ο Πετριτάι με κεφαλιά έκανε το 0-1, με τον Νικολάου να ισοφαρίζει λίγο αργότερα (40′). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 65′ ο Ζαχαρόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή.

ΤΡΑΧΩΝΕΣ (Γιάννης Κουσάνας) Δράμπαλης, Τσολάκος, Προμπονάς, Στεργιάκος, Κολλινιάτης (46′ Εστυλιανίδης (80′ λ.τρ. Λαμπρόπουλος)), Ιατρού (70′ Χακράμα), Χρήστου, Δημογιάννης, Νικολάου, Βάσος, Βούζας.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Κώστας Τσαβαλιάς) Λιάπας, Ζαφειράτος, Κορδογιάννης, Παπαγερίδης, Πλάκα, Μοροσάνου, Ζαχαρόπουλος (67′ Βοτσαϊτης), Ταλαμπέκος (67′ Μποσνιάκου), Πετριτάι (80′ Τζαβέλλας), Ασλανίδης, Κιούτακ.
 

Δόξα Βύρωνα - Διάνα Ηλιούπολης 1-0

Η Δόξα Βύρωνα κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμα πολύτιμο τρίποντο στο ενεργητικό της, αφού επικράτησε με σκορ 1-0 της Διάνας Ηλιούπολης.

Δίκαιη η νίκη των γηπεδούχων κόντρα στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι... πούλησαν ακριβά το τομάρι τους, όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμολογικό όφελος. Έτσι οι Βυρωνιώτες διατηρήθηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό.

Γκολ: 57' Γκούγκας.

Διαιτητές: Καλογερόπουλος Ι., Απτόσογλου - Γιαννόπουλος.

ΔΟΞΑ: Μπακόλας, Μαραγκουδάκης Κ., Χαλβατζής, Βακερλής, Γκουντελίτσας, Περέιρα, Κασσιανός (89' Βιέννας), Ρόππας, Γκούγκας (66' Λουσαράκης), Γεωργουδάκης (90' Μαραγκουδάκης Χ.), Παρασκευόπουλος.

ΔΙΑΝΑ: Κόρρας (46' Μενούνος), Γιαννακόπουλος, Βούτας (55' Σάρα), Τζιβελέκης, Φαρμάκης, Σούλας, Παριανός, Αναστασίου, Μπαλαφούτης Χ. (77' Μπαλαφούτης Α.), Παπαδημητρίου, Καλλέργης.


Καματερό - Άγιαξ Ταύρου 0-2

Την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής πέτυχε ο Άγιαξ Ταύρου του Φώτη Ζησάκη, αφού νίκησε εκτός έδρας το Καματερό με 2-0!

Έτσι απέδειξε γι’ ακόμη μία φορά ότι η ομάδα του Ταύρου, είναι πολύ σκληρή για να... πεθάνει. "Χρυσός" σκόρερ για τον Αίαντα ήταν γι'ακόμη μία φορά ο Ερμάλ που σκόραρε δις (35' με πέναλτι και στο 60' με διαγώνιο σουτ) χαρίζοντας σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Από την άλλη το Καματερό πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Γιώργου Αλεξόπουλου δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα και δημιούργησαν με το τρόπο τους, τις συνθήκες ώστε ο αντίπαλος να βρει τους διαδρόμους και να πάρει το θετικό γι'αυτόν αποτέλεσμα. Η αμυντική γραμμή, που μέχρι τώρα τα πήγαινε αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, εκτέθηκε από τις λάθος τοποθετήσεις με συνέπεια να έρθει η απρόσμενη αυτή ήττα.

Δοκάρια: 25' Αγκόλι-10' Ερμάλ.

Διαιτητές: Σύψας, Μητρόπουλος - Σταύρογλου.

ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Μητρούσης, Κοντόσταυλος, Τσιριγώτης, Καλογερόπουλος Ι., Μπούγιας, Παναγιωτόπουλος (76′ Πιτέλης), Νταντής, Μποζάς (46′ Αθανασόπουλος), Αγκόλι, Καλογερόπουλος Γ., Λέκκας (46′ λ.τρ. Παππάς)

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ: Κορδάς, Στασινόπουλος, Ανδρέου (79′ Βενάκης), Γεωργακόπουλος, Καντέλι, Σερδενές, Ερμάλ, Κούρτι, Θεοφάνους, Σιώζος (58′ Βασιλειάδης), Παληγεώργος (65′ Μπίζι).


Τα αποτελέσματα


Η βαθμολογία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου