Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Με την απονομή των βραβείων, ολοκληρώθηκε το 2ο Hellas Filmbox Berlin

Με την απονομή των βραβείων καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, New Vision και μικρού μήκους, ολοκληρώθηκε το 2ο Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής που γίνεται στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι ταινίες «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη (καλύτερη ταινία μυθοπλασίας), «Ο πιο μακρύς δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου (καλύτερο ντοκιμαντέρ), «Interruption» του Γιώργου Ζώη (καλύτερη ταινία New Vision) και «Ο σπόρος» της Ιφιγένειας Κοτσώνη (καλύτερη ταινία μικρού μήκους).


H κριτική επιτροπή, πέρα από τη νικήτρια ταινία στην κατηγορία Μικρού Μήκους, κάνει ειδική αναφορά σε τέσσερις μικρού μήκους ταινίες που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα:
-«- 1/ Minus Οne» της Νατάσσας Ξύδη
-«Twist» του Μιχάλη Παπαντωνόπουλου
-«Archipelagos, Naked Granites» της Δάφνης Χαιρετάκη
-«Η Θηλιά» του Βασίλη Λουλέ


Μετά την τελετή λήξης προβλήθηκε η ταινία «Ένας άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon.

Όπως και πέρυσι, το βραβείο των νικητριών ταινιών είναι το Roadshow, δηλαδή η περιοδεία τους σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας για προβολές με την αντίστοιχη στήριξη επικοινωνίας από την ομάδα του φεστιβάλ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου