Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Λόγος Καθρέφτης» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξεκινάει τις προβολές της για τον Φεβρουάριο με το ντοκιμαντέρ «Λόγος Καθρέφτης», του Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Το ελληνικό ντοκιμαντέρ καταγράφει τον αγώνα των 595 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών για επαναπρόσληψη: από τις δυναμικές συγκεντρώσεις και τις πορείες τους στο κέντρο της Αθήνας, που έγιναν πρώτη είδηση, μέχρι τη σκληρή καθημερινότητα στο επί μήνες «στρατηγείο» τους στην Καραγεώργη Σερβίας.

Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος κοιτάζει από τη μία τις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστριών των κινητοποιήσεων, που μετατράπηκαν σε έμβλημα του αντι-μνημονιακού χώρου, και από την άλλη τις σχέσεις αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν σε αυτήν την πολύμηνη και ψυχοφθόρα διεκδίκηση.

Το event στο facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου