Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Έκθεση για τον Νίκο Κούρκουλο στο Εθνικό Θέατρο, μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Στιγμές από τα παρασκήνια και τις παραστάσεις, σκηνές θεατρικές και κινηματογραφικές, καθώς και φωτογραφίες από την προσωπική ζωή του Νίκου Κούρκουλου αποτελούν το υλικό της έκθεσης-αφιέρωμα στον σπουδαίο ηθοποιό και επί σειρά ετών καλλιτεχνικό διευθυντή της πρώτης κρατικής σκηνής.

Η έκθεση
, που επιμελήθηκε ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος και φιλοξενεί το Εθνικό Θέατρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλερ, είναι ανοιχτή για το κοινό από απόψε έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ (30/1) στο πλαίσιο του αφιερώματος του Εθνικού Θεάτρου στον Νίκο Κούρκουλο με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό του, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Στην εκδήλωση, ο κινηματογραφιστής Γιώργος Ζώης παρουσίασε ένα φιλμ με θέμα τη ζωή και το έργο του Ν. Κούρκουλου, με αποσπάσματα από τους κυριότερους σταθμούς της καριέρας του και στιγμιότυπα από προσωπικές στιγμές.

Ο Νίκος Κούρκουλος, υπήρξε επί 13 συναπτά έτη (1994-2007) καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, συνέδεσε το όνομά του με τεράστιες τομές σε πολλαπλά επίπεδα, αφήνοντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μέσα στην πολυετή θητεία του ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή και το Εργαστήρι Ηθοποιών, έθεσε σε μόνιμη λειτουργία την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου, ενώ στις καινοτομίες του καταγράφηκε και η τεράστια επιτυχία του μιούζικαλ «Βίρα τις άγκυρες» των Β. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ως το πρώτο μουσικό έργο στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου, αφιερωμένο στην ελληνική επιθεώρηση.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου