Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Για τον Φαληρικό Όρμο: Τι δεν καταλαβαίνουν;

Όσοι με περισπούδαστο τρόπο επικρίνουν σήμερα την Περιφέρεια Αττικής ότι δήθεν «ανέθεσε» το έργο τής ανάπλασης του Φαληρικού όρμου σε συγκεκριμένο όμιλο, είναι είτε υποκριτές,
είτε απλά άσχετοι.

Και τούτο γιατί πρόκειται περί διαγωνισμού και όχι «ανάθεσης», που διεξήχθη στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής στις 15/1/17, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), με ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής έργου, με ενσφράγιστες προσφορές, με το σύστημα της χαμηλότερης οικονομικής προσφοράς, με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και τη συμμετοχή 8 εταιριών (εκ των οποίων 2 από το εξωτερικό).

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αυτού είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Και τούτο γιατί ο μειοδότης του έργου («Άκτωρ ανώνυμη τεχνική εταιρεία») έκανε την πιο συμφέρουσα προσφορά με έκπτωση περίπου 54%. Συγκεκριμένα: ποσοστό μέσης έκπτωσης 53,54% που αντιστοιχεί σε οικονομική προσφορά 58.907.489,50€ (πλέον ΦΠΑ 24%).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προσφυγές. Εάν δεν υπάρξουν μέχρι την Πέμπτη 19/01/2017, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην οριστική ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη σε οριστικό, ανοίγοντας το δρόμο για ένα σημαντικό έργο για την Αττική και τους πολίτες της.


Και μια τελευταία παρατήρηση:

Η Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής σήμερα, ουδέποτε μπήκε στο παιχνίδι της ονοματολογίας και της σκανδαλολογίας, όπως ορισμένοι, με επιλεκτική μνήμη, υποστηρίζουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά) κι επιχειρώντας να παρουσιάσουν το άσπρο, μαύρο.

Ας το πάρουν όμως απόφαση:

Η Δούρου δεν στοχοποιεί πρόσωπα, δεν ασχολείται με ονοματολογίες - επιλέγει να κάνει έργο απτό και συγκεκριμένο στην Περιφέρεια Αττικής, αντιμετωπίζοντας χρόνιες παθογένειες (γραφειοκρατία, διαφθορά) και θέτοντας κανόνες σε ένα τοπίο που ήταν άναρχο επί χρόνια με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για το δημόσιο χρήμα…


* Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νότιας Αθήνας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου