Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη ελαστικών - Τι λέει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε από το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών, στην οδό Θέμιδος 25, στα όρια με τον Ταύρο.  

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο χώρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχαν, πιθανότατα, εκτός των ελαστικών, και φιάλες υγραερίου, υλικά από τα οποία σημειώθηκαν εκρήξεις.

Στο σημείο βρίσκονται από το πρωί και επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.


Τι λέει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 
 
Διεκρινιστικά: Η φωτιά δεν ήταν στον Ταύρο, αλλά στον δήμο Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ήταν εκεί μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γρουμπα και τον κ. Καραφωτια από την Πολιτική Προστασία του δήμου. Από τις 18.45 ήταν πάνω από πέντε τα οχήματα της Π.Υ. Η μάντρα με τις φιάλες είναι προς τις γραμμές του ΟΣΕ & απέναντι από αυτή, στο πρώην σκραπατζίδικο, λειτουργούσε επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων.


Η γενική εικόνα και οι συνθήκες λειτουργίας των επειχειρήσεων, σε ολόκληρη την περιοχή είναι μια ωρολογιακή βόμβα.


Σε περίπτωση που έπνεαν άνεμοι νοτιοδυτικοί, στον Ταύρο θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, λόγω της πυκνότητας του καπνού, της τοξικότητας και των οσμών που έβγαιναν από την καύση.


Η μάντρα με τις φιάλες είναι ένας απαράδεκτος χώρος και δεν ξέρω με ποιες προϋποθέσεις λειτουργούσε αυτή, αλλά και η διαχείριση με τα σκουπίδια. Είμαστε σε συνεργασία με το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής και θα διαβιβαστεί έγγραφη καταγγελία πρός τον Εισαγγελέα, στο ΥΠΕΚΑ, στον Γεν. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης & στο τμήμα ποινικής δίωξης για υποβάθμιση Περιβάλλοντος στο αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ.


Πρέπει πάση θυσία σαν δήμος, σαν Πολιτική Προστασία & Προστασία Περιβάλλοντος να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου