Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

"Τα έψαλαν" χρονιάρες μέρες στον Τζουλάκη οι Γονείς για την υποτυπώδη καθαριότητα και φύλαξη των σχολείων

"Η Υπομονή μας τελείωσε" δήλωσαν και γραπτώς στο δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης για τους "γόρδιους" δεσμούς των προβλημάτων καθαριότητας και φύλαξης των σχολείων της πόλης.

Το γνωστό δυστυχώς πιά θέμα πήρε και μορφή γραπτής διαμαρτυρίας προς την Δημοτική Αρχή η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε και δημόσια αλλά και στον τοπικό τύπο.


"Ο Δήμος δεν αντιμετωπίζει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα...", αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ θέτει θέμα ανοικτής επίκαιρης συζήτησης με την Δημοτική Αρχή -προφανώς Δημόσιας- για τα αντίστοιχα θέματα.

Ακολουθεί η μακροσκελής επιστολή προς τον Δήμαρχο Τζουλάκη όπως αυτή μας έχει αποσταλλεί από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Νέας Σμύρνης.


Κύριε Δήμαρχε,

με την παρούσα επιστολή, επανερχόμαστε για να θέσουμε εκ νέου σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν έντονα τη σχολική κοινότητα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Πρώτο και βασικότατο ζήτημα είναι η έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία της Ν. Σμύρνης. Η Ένωση Γονέων έχει, εδώ και χρόνια, επανειλημμένα επισημάνει τα τεράστια προβλήματα, που επιφέρει η υποτυπώδης στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων. Σας έχει δε, μεταφέρει τις αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας, σε προηγούμενες συναντήσεις μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το θέμα έχει τεθεί:

  • σε συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου στις 8/2/2016,
  • σε επαφές του Δ.Σ. της Ένωσης, με τους οικείους Συλλόγους κάθε σχολικής μονάδας Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης της πόλης,
  • στις συναντήσεις του Δ.Σ. της Ένωσης με τους Προέδρους της Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής στις 10/2/2016 και 26/5/2016 αντίστοιχα, παρουσία του τότε Αντιδημάρχου και νυν εντεταλμένου συμβούλου Παιδείας,
  • στην ανοιχτή συζήτηση με τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Επισημαίνεται ότι η άφεση της αντιμετώπισης του προβλήματος σε επίπεδο σχολικής μονάδας, μέσω του οικείου Συλλόγου Γονέων εκτός του ότι δεν αποτελεί γνώρισμα ευνομούμενης πολιτείας , επισύρει και επιπτώσεις :
  • άμεσα (οικονομικής φύσης) αλλά και
  • έμμεσα (παραβάσεις του νομοκανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του κάθε Σχολικού Συγκροτήματος).
Μέχρι σήμερα η πιο πρόσφατη εκδοχή επίλυσης του προβλήματος ήταν μέσω του θεσμού των ΚΔΑΠ, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις εκπροσώπων του Δήμου, σε κατά τόπους έκτακτες γενικές συνελεύσεις σχολείων, με αποκλειστικό θέμα την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας. Οι καθησυχαστικές δεσμεύσεις πρόβαλαν ως καταληκτική ημερομηνία επίλυσης του εν λόγω ζητήματος, την 12η Δεκεμβρίου 2016.

Παρά τα προαναφερθέντα, το πρόβλημα παραμένει –μέχρι στιγμής- άλυτο. Προφορικές δεσμεύσεις, με υποτιθέμενα χρονοδιαγράμματα ... παρέμειναν δυστυχώς λόγια - χωρίς έργα … Εύλογα εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Δήμος δεν αντιμετωπίζει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα, εφόσον δεν αναλαμβάνει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία επίλυσής του. Αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί κάθε όριο ανοχής και αντοχής.


Οι Γονείς εκφράζουν ανοικτά και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο -είτε μεμονωμένα είτε μέσω των Συλλογικών τους Οργάνων, την έντονη δυσφορία τους, όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσής μας, στις 15/12/2016, κατά την οποία ζητήθηκε ομόφωνα η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων για συνάντηση - ανοιχτή συζήτηση, στην οποία θα παραβρίσκονται εκτός από εσάς, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και της Δ.Ε.Π. του Δήμου, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων της πόλης μας. Το Δ.Σ. της Ένωσης έκρινε επιτακτική ανάγκη και ομόφωνα αποφάσισε επικαιροποίηση του προβλήματος, με αποκλειστικό αποδέκτη της αναφοράς, τον Δήμαρχο.

Δεύτερον και εξίσου σοβαρό, όπως για πολλοστή φορά έχουμε τονίσει, είναι το πρόβλημα των υλικών καταστροφών σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα από επικίνδυνους ‘επισκέπτες’ κατά τις βραδινές ώρες, λόγω μη επαρκούς φύλαξής των χώρων, μετά τη λήξη της ημερήσιας λειτουργίας τους. Τα σχετικά κρούσματα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώνεται ότι έχουν αυξηθεί ανησυχητικά.

Τα δύο παραπάνω ζητήματα, έχουν ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα (μεταξύ των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία) τόσο από το γονεϊκό κίνημα, όσο, -εκτιμούμε- και από για εσάς προσωπικά, ως πρώην εκπαιδευτικού και επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Παιδείας. Ως εκ τούτου, σας απευθύνουμε, πρόσκληση για να ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας ορίζοντας τη συνάντησή μας εντός του μηνός Ιανουαρίου 2017, στην οποία θα συμμετέχουμε προκειμένου να μας παρουσιάσετε τις σχετικές ειλημμένες αποφάσεις σας.

Ευελπιστώντας για άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, σας γνωρίζουμε ότι παραμένουμε μαχητικοί και διαθέσιμοι για όποιες τυχόν ενέργειες κριθούν απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπισθούν συνολικά και οριστικά τα προβλήματα καθαριότητας και φύλαξης των σχολείων της πόλης μας.

nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου