Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Στον Ταύρο το πρώτο διαδημοτικό μεγάλο πράσινο σημείο της Αττικής στη Νότια Αθήνα

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου η απόφαση για τη σύναψη προγραμματικής
σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και του ΕΔΣΝΑ για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη βασικού πράσινου σημείου στα όρια του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου».

Με την απόφαση αυτή επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο η συνεργασία του
ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής με τους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, που θα εξυπηρετούνται από το σημείο.

Πρόκειται για το πρώτο διαδημοτικό μεγάλο πράσινο σημείο που σύντομα θα λειτουργήσει στην Αττική. Ένα εξαιρετικής σπουδαιότητας βήμα στην υλοποίηση του νέου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο βασίζεται στον περιορισμό του όγκου μέσω της ανακύκλωσης και της τοπικής διαχείρισης.

Έτσι, με τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου ανοίγει ο δρόμος για τοπική διαχείριση απορριμμάτων υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον.


Σε αντίθεση με το αίσιο τέλος για τους παραπάνω Δήμους, δυσκολίες έχει η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τους νοτιότερους Δήμους του Τομέα, όπου ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης υπαναχώρησε από την αρχική συμφωνία με τους δημάρχους Γλυφάδας, Αλίμου, Π. Φαλήρου και του Αντιπεριφερειάρχη για χωροθέτηση του σημείου εντός του πρώην αεροδρομίου.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου