Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η ταινία «Caramel» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η Γαλλολιβανέζικη κοινωνική ταινία της Ναντίν Λαμπακί «Caramel» (2007) θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.
 
Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί
Πρωταγωνιστούν: Ναντίν Λαμπακί, Γιασμίν Ελμασρί, Τζοάνα Μουκαρζέλ, Ζιζέλ Αουάντ


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Οι ζωές πέντε γυναικών ξετυλίγονται μέσα σε ένα... κομμωτήριο στο κέντρο της Βηρυτού.



Η Λαγιάλ, βγαίνει με έναν παντρεμένο. Η Νισρίν όπου να 'ναι παντρεύεται (με μουσουλμανικό γάμο) αλλά ανησυχεί γιατί δεν πληρεί μία... προϋπόθεση. Η Ρίμα είναι ομοφυλόφιλη. Η Τζαμάλ έχει πάθει εμμονή με την ηλικία της και η Ρόουζ περνάει υπαρξιακή κρίση.

Σε μία κοινωνία που πατάει με το ένα πόδι στη Δύση και το άλλο στο βαθύ ισλάμ, ο χώρος του κομμωτηρίου εξελίσσεται σε... εξομολογητήριο των πιο ενδόμυχων μυστικών τους...


Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Κανών 2007 - Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών
Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2007, Βραβείο Κοινού



Λίγα λόγια από την Ναντίν Λαμπακί για τις πέντε γυναίκες:

Για τη Νισρίν...

Η εικοσιοχτάχρονη Νισρίν, είναι φίλη της Λαγιάλ και δουλεύει στο κομμωτήριο. Ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν άντρα, μουσουλμάνο, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι δεν είναι παρθένα. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο της πρόβλημα.

Για τη Λαγιάλ...

Η Λαγιάλ είναι η τριαντάρα ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου που μένει με τους γονείς της (όπως άλλωστε όλες οι ανύπαντρες κοπέλες που μένουν στη Βηρυτό). Είναι ένα κορίτσι παραδοσιακό, με βαθιά χριστιανική πίστη, που όμως τα 'χει με έναν παντρεμένο. Η ζωή της, είναι ενδεικτική του διχασμού που επικρατεί σε αυτή τη χώρα.

Για τη Ρίμα...

Η εικοσιτετράχρονη Ρίμα, δεν είναι μια τυπική υπάλληλος κομμωτηρίου. Η Ρίμα, είναι ένα λιγομίλητο και εσωστρεφές αγοροκόριτσο που δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη παρέα του κομμωτηρίου. Στη διάρκεια της ταινίας συνειδητοποιούμε ότι έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το έχει συνειδητοποιήσει και η ίδια.

Για τη Ρόουζ...

Η Ρόουζ είναι η γειτόνισσα του κομμωτηρίου. Χριστιανή και αυτή στη θρησκεία δεν παντρεύτηκε ποτέ, για να φροντίσει την αγαπημένη της αδελφή. Όταν μια μέρα θα της χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας αυτή θα του γυρίσει την πλάτη....

Για τη Τζαμάλ...

Η Τζαμάλ είναι μια από τις καλύτερες πελάτισσες του κομμωτηρίου. Έχει γίνει φίλη με όλες τις κοπέλες αφού επισκέπτεται τόσο συχνά το κομμωτήριο, καθώς έχει το φόβο ότι γερνάει. Αντιπροσωπεύει πολλές Λιβανέζες γυναίκες. Η εξωτερική εμφάνιση στις γυναίκες παίζει πολύ μεγάλη σημασία στη χώρα μας. Η Τζαμάλ, θυσίασε όλη της τη ζωή για την οικογένειά της μέχρι που ανακάλυψε ότι ο άντρας της την απατούσε με μία κοπέλα κατά πολλά χρόνια μικρότερή της. Η ίδια, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να λάμψει και θέλει να παίξει στο θέατρο.

Για τη Λίλι...

Η Λίλι είναι ένα θείο δώρο. Τον χαρακτήρα της τον εμπνεύστηκα από μια γυναίκα που είχα γνωρίσει κάποτε. Είχε ερωτευτεί έναν Γάλλο αξιωματικό και όταν αυτός έφυγε, της έγραφε καθημερινά γράμματα τα οποία όμως της έκρυβαν οι γονείς της. Όταν πλέον τα ανακάλυψε, ήταν πια αργά....Η ηθοποιός που κάνει την Λίλι, είναι ογδόντα πέντε χρονών, χριστιανή που μιλάει μόνο αραβικά και είναι η Λίλι που πάντα ονειρευόμουν..

Για τους άντρες...

Είναι όλοι τους τρυφεροί, ρομαντικοί και καλοί. Έτσι θα ήθελα να είναι και στην πραγματικότητα...


 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου