Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Τόνι Νέγκρι στην La7: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόδωσε, αντιστάθηκε (video)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε αποδεικνύοντας πόσο είναι σημαντικό όχι μόνο απλά στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να προωθείς μια επαρκή αντίσταση
απέναντι στο δημοσιονομικό σύμφωνο, τόνισε ο Τόνι Νέγκρι.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση, υπεράσπισε ο Τόνι Νέγκρι σε συνέντευξή του στο μεγάλο ιταλικό κανάλι La7 σχολιάζοντας το Φόρουμ του Νταβός.


Με το γνωστό κατηγορηματικό και χωρίς μισόλογα ύφος του ο γνωστός καθηγητής, πολιτικός και ακτιβιστής της Αριστεράς απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου:

«Γιατί απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και εν μέρει το Podemos στην Ισπανία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε αποδεικνύοντας πόσο είναι σημαντικό όχι μόνο απλά στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να προωθείς μια επαρκή αντίσταση απέναντι στο δημοσιονομικό σύμφωνο. Σε ότι αφορά το Podemos ας είμαστε προσεκτικοί γιατί η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ανοικτή.

Ο Τσίρπας δεν πρόδωσε το πνεύμα του δημοψηφίσματος αποδεχόμενος εν μέρει τα diktat της Τρόικας;

Και τι θέλατε να κάνουν; Να αυτοκτονήσουν; Δεν πίστευα ποτέ ότι η αυτοκτονία αποτελεί μια διέξοδο στην πολιτική».



Ο Τόνι Νέγκρι μίλησε για την παγκοσμιοποίηση και τις αντιστάσεις εναντίον της λιτότητας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση ελευθεριών και δικαιωμάτων, στοιχείο που πρόσφερε την ευκαιρία στον τηλεοπτικό σταθμό να βρει και τον τίτλο της συνέντευξης: «Τόνι Νέγκρι: Να γιατί είμαι ακόμη κομμουνιστής».

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου