Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Μοσχάτο: «Mary and Max» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της με το animation «Mary and Max», του Άνταμ Έλιοτ (2009, έγχρωμο, 92').
 

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.
 

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.
 
Λίγα λόγια για την ταινία:

Η 8χρονη Μαίρη, η οποία ζει στη Μελβούρνη, αποφασίζει να γράψει τα δισεπίλυτα προβλήματά της σ’ έναν άγνωστο παραλήπτη, που ζει στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Ο Μαξ, ένας νεοϋορκέζος, παχύσαρκος μεσήλικας, απαντά στο γράμμα της μικρής και μια δυνατή φιλία δημιουργείται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.

Πέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε ο 38χρονος Αυστραλός σκηνοθέτης για να γυρίσει αυτό το stop motion animation από πυλό (claymation) που έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου στο χέρι.


Πέρα όμως από την αξιοπερίεργη κινηματογραφική τεχνική της, αυτή η επίμοχθη εικαστική δημιουργία διακρίνεται για τη στιβαρότητα των πήλινων πρωταγωνιστών της και για το σουρεαλιστικό, γλυκόπικρο χιούμορ της.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου