Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Στ. Κούλογλου: Γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του πολιτικού σκανδάλου της Novartis (ηχητικό)

«Η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis που ξεκινά από την περίοδο του 2000-2014, δηλαδή την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

«Φαίνεται πως έχουμε προσπάθεια συγκάλυψης του πολιτικού σκανδάλου και έχει αποσιωπηθεί από τις εφημερίδες που είναι προσκείμενες στην ΝΔ, ενώ σε άλλες είναι πρώτη είδηση», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κ. Σαββόπουλο.

Για το σκάνδαλο Novartis

«Νομίζω ότι -όπως όλα δείχνουν- το ελληνικό δημόσιο έχει ζημιωθεί με το σκάνδαλο Novartis
περισσότερο από το σκάνδαλο Siemens καθαρά από την πλευρά του σκανδάλου και των επιπτώσεών του στο χώρο της υγείας. Έχουμε ένα σκάνδαλο που έχει ζημιώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια το σύστημα υγείας, έχουμε 4.500 γιατρούς που δωροδοκούνταν από την εταιρεία για να γράφουν τα φάρμακά της και φαίνεται ότι αυτό γινότανε με την ανοχή των υπουργείων υγείας και ανάπτυξης.

Η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis που ξεκινά από την περίοδο του 2000-2014, δηλαδή την περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει πως έχουμε προσπάθεια συγκάλυψης του πολιτικού σκανδάλου».

Άλλωστε επισήμανε το σκάνδαλο έχει αποσιωπηθεί από τις εφημερίδες που είναι προσκείμενες στην ΝΔ, ενώ σε άλλες είναι πρώτη είδηση. Στην «Καθημερινή» για να τηρηθούν τα προσχήματα υπήρχε ένα άρθρο, όπου βέβαια δεν αναφέρεται καθόλου στο πολιτικό σκάνδαλο τη στιγμή που μέσα στη βδομάδα αναμένεται να καταθέσει ένας πρώην υπουργός για την υπόθεση, μάλλον από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Για το Kυπριακό

Ο κ. Κούλογλου αναφορικά με το κυπριακό σημείωσε πως η Τουρκία παραμένει ένας αβέβαιος παράγοντας, ωστόσο ο Ερντογάν έχει την ανάγκη της ΕΕ, υπάρχουν τα χρήματα που προσφέρονται από το προσφυγικό και επιπλέον είναι η μόνη του γέφυρα με ένα κόσμο που είναι μπλεγμένος με όλους τους πολέμους και πρέπει η ΕΕ να ασκήσει επιρροή.

Τόσο η τουρκοκυπριακή όσο και ελληνοκυπριακή πλευρά θέλουν τη λύση του, μένει βέβαια να λυθεί το θέμα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.

Ακούστε:



στο κόκκινο

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου