Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ελληνική ταινία «Peppermint» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου - 9.00μμ

Με την ταινία «Peppermint» του Κώστας Καπάκα συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Ελληνική ταινία, Κοινωνική 1999, Έγχρωμη, Διάρκεια: 105'.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας
με τους: Γιώργο Χωραφά, Άννυ Λούλου, Αλέξανδρο Μυλωνά, Τάσο Παλαντζίδη, Γιώργο Γεροντιδάκη, Μαρκέλλα Παππά, Νικολέτα Βλαβιανού.


Ένας μηχανικός αεροσκαφών, καθ’ οδόν προς ένα πάρτυ που διοργανώνει ένας παιδικός του φίλος, φέρνει στη μνήμη του σκηνές από την παιδική και προεφηβική του ηλικία και κυρίως τη σχέση του με μια εξαδέλφη.


Η ταινία του Καπάκα δεν διεκδικεί την πρωτοτυπία του θέματος, αλλά την αυθεντικότητα των βιωμάτων και κυρίως την αγνότητα μιας ματιάς: εκείνο το μείγμα αθωότητας και σκανδαλιάς, τρυφερότητας και πονηριάς ή ποιητικής μετουσίωσης της πραγματικότητας που χαρακτηρίζει την παιδική ψυχή.


Κι αν καταφέρνει να μας συγκινήσει και να μας κερδίσει στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του ταξιδιού των αναμνήσεων, είναι όχι μόνο γιατί διαθέτει τρυφερότητα, ευαισθησία και χιούμορ, αλλά και μια γνήσια αφηγηματική κινηματογραφική οπτική.

Εννιά Κρατικά Βραβεία Ποιότητας και μεγάλη εμπορική επιτυχία.

​Δέκα Βραβεία στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:
1) Μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
2) Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη
3) Σεναρίου
4) Α΄ Γυναικείου Ρόλου
5) Β’ Ανδρικού Ρόλου
6) Μουσικής
7) Ηχοληψίας
8) Μοντάζ
9) Μακιγιάζ
10) Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ελλνικής Ταινίας


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου