Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Αργυρούπολη: Χάρης Λαμπράκης Quartet Live @ Πολυμήχανο cafe teatral, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 9.00μμ

To Χάρης Λαμπράκης Quartet επιστρέφει στο Πολυμήχανο cafe teatral και παρουσιάζει καινούρια αλλά και παλιότερα κομμάτια από τη δεκαετή πορεία του.

Oι τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Δημήτρης Θεοχάρης και Δημήτρης Τσεκούρας, φέρνουν μαζί τους νέο και παλιό μουσικό υλικό του κουαρτέτου, για μία μοναδική μουσική εμπειρία, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 9.00μμ, με είσοδο 5 ευρώ.

Λίγα λόγια για το Χάρης Λαμπράκης Quartet


Το Χάρης Λαμπράκης Quartet σχηματίστηκε το 2006 από τους Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), Αλέκο Παρασκευόπουλο (μπάσο) και Χάρη Λαμπράκη (νέυ).

Ξεκίνησαν παίζοντας σε διάφορους χώρους της Αθήνας, όπως το Παράφωνο Jazz Club, το Café Αλάβαστρον κ.ά. Το 2007 το συγκρότημα ηχογράφησε το πρώτο του CD, με τίτλο Θέα στο στούντιο Σιέρρα. Στη συνέχεια το συγκρότημα καθιερώνεται με κοντραμπασίστα τον Δημήτρη Τσεκούρα. Το 2011 ηχογραφούν το δεύτερο CD με τίτλο Μετέωρα. Σε αυτό συμμετέχουν τρεις στενοί φίλοι του συγκροτήματος, οι: Κώστας Τατσάκης (τύμπανα), Andrea Romani (φλάουτο) και Νικόλας Σκορδάς (σοπράνο σαξόφωνο).

Το γκρούπ έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως: Παράφωνο Jazz Club, Dizzy Miles, Café Αλάβαστρον, Αυλαία, Duente (Λάρισα) κ.ά., καθώς και σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο όπως: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Ίδρυμα Ωνάση (1o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ), 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Αθηναίων (Τεχνόπολις 2012, όπου απέσπασε το βραβείο κριτών), 1ο Τζαζ Φεστιβάλ Καλαμάτας, Τζαζ Φεστιβάλ Τήνου, Τζαζ Φεστιβάλ Ζακύνθου (Zante Jazz Festival), Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), Καστελλιώτισσα (Λευκωσία), Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα (Λευκωσία).

Στοιχεία του ήχου του συγκροτήματος αποτελούν η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή αλλά και οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, οι τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960, αλλά και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.

Το συγκρότημα συνεχίζει μέχρι σήμερα παίζοντας και συλλέγοντας υλικό για την επόμενη δισκογραφική δουλειά του.


Το event στο facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου