Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Το ελληνικό θρίλερ «Τετάρτη 04:45» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Με τη βραβευμένη ταινία «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ελληνική ταινία, Θρίλερ, 2015, Έγχρωμη, Διάρκεια: 116'.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Αλεξίου
με τους: Στέλιο Μάινα, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρη Τζουμάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Αθήνα, Χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια.

Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα.

Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.



Ο χρόνος αρχίζει τώρα

Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με τίτλο «Ιστορία 52» ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ, μία ιστορία εκδίκησης με στοιχεία μαύρου χιούμορ και αριστοτεχνικά σκιαγραφημένους χαρακτήρες.

Το «Τετάρτη 04:45» διαδραματίζεται σε μια έντονη χρωματικά, υγρή και αστραφτερή Αθήνα που σε τυλίγει μεθοδικά στον πνιγηρό και καθηλωτικό ιστό της, για να σε παρασύρει σε έναν εκρηκτικό χορό στυλιζαρισμένης βίας.


Εννιά Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

1) Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας
2) Βραβείο Σκηνοθεσίας
3) Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου
4) Βραβείο Μουσικής
5) Βραβείο Ήχου
6) Βραβείο Φωτογραφίας
7) Βραβείο Μοντάζ
8) Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας
9) Βραβείο Σκηνογραφίας

 
 
Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου