Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το 2017

Σημείωση του ιστολογίου μας: από τους Δήμους της Νότιας Αθήνας μόνο ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει προχωρήσει σε τέτοιας έκτασης απαλλαγές (δείτε εδώ).

Από τα δημοτικά τέλη απαλλάσσει και το 2017, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τους μακροχρόνια άνεργους, τους άπορους, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους που εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους, όπως ο Νόμος ορίζει, τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρία από 80%.

Παράλληλα, μειώνει κατά 50% τα δημοτικά τέλη για ανάπηρους με ποσοστό αναπηρία από 67%.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή προχωράει στην μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως η ιδιότητα αυτών οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία. Ταυτόχρονα, με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της μείωσης ή της απαλλαγής.

Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, στόχος και σκοπός της Δημοτικής Αρχής παραμένει η προσπάθεια να βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων».


Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι «οι προσπάθειές μας για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο. Πρόθεσή μας, επίσης, παραμένει η σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών για το σύνολο των δημοτών, οι οποίοι για χρόνια πλήρωναν περισσότερα για υπηρεσίες που διαλύονταν και χειροτέρευαν.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου