Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Το Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου καταδικάζει τα γεγονότα που διέκοψαν τη συνεδρίασή του στις 25 Ιανουαρίου (video)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου με ψήφισμα που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου καταδικάζει τα γεγονότα που διέκοψαν τη
συνεδρίασή του την προηγούμενη μέρα.

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση της 25ης Ιανουρίου του Δ.Σ. διακόπηκε καθώς παρενέβη ομάδα 40 περίπου ατόμων που ήθελε να συζητηθεί το θέμα του Ασυρμάτου και ειδικότερα της κατεδάφισης των κτισμάτων (περισσότερα και video δείτε εδώ).

Δείτε το video ολόκληρης της συνεδρίασης που -μεταξύ άλλων- αποφάσισε το ψήφισμα:


Διαβάστε όλο το ψήφισμα του Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου:

Ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων της 25ης Ιανουαρίου 2017

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου της 25ης Ιανουαρίου 2017, ομάδα πολιτών από το Δήμο μας, αλλά και «από τις γύρω περιοχές», εισέβαλαν με προκλητικό τρόπο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, απαιτώντας να διακοπεί η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και να προηγηθεί θέμα σχετικό με κτίριο του χώρου του Ασυρμάτου, για το οποίο η μελέτη ανάπλασης που ήδη έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπει την κατεδάφισή του.

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και το Σώμα, με απόφαση που έλαβε, απέρριψε την εκβιαστική απαίτηση της συγκεκριμένης ομάδας να αποφασίσει για την αποδοχή -και μόνο- συγκεκριμένου ψηφίσματος, καθώς ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να επανέλθει δεν συνάδει με καμία δημοκρατική δεοντολογία.

Η δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση του Σώματος δεν έγινε αποδεκτή (!) από την ομάδα των πολιτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διαρκής παρακώλυση της λειτουργίας του, με φραστικές παρεμβολές και παρεμβάσεις και τελικά τον εξαναγκασμό του Προεδρείου να διακόψει τη συνεδρίαση, εξαντλώντας κάθε ανοχή και μη θέλοντας να εξωθήσει την όλη διαδικασία στα άκρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, καταδικάζοντας κάθε παρόμοια πρακτική αυταρχισμού και επιβολής απόψεων, δηλώνει ότι:

1. Δεν αναγνωρίζει και δεν υποκύπτει στις απαιτήσεις αυτόκλητων εκφραστών της λαϊκής βούλησης, όταν μάλιστα η φρασεολογία, αλλά και η γλώσσα του σώματος με την οποία διατυπώνονται παραπέμπει σε μεθόδους τρομοκράτησης των αιρετών και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας και σεβασμού της πλειοψηφίας.
2. Καταδικάζει τα φαινόμενα προκλητικών αναφορών και φραστικών προπηλακισμών που υπέστησαν μέλη του κορυφαίου θεσμικού συλλογικού οργάνου της πόλης, από ομάδα πολιτών, η οποία αν και δηλώνει ότι βρίσκεται στον αντίποδα τέτοιων «χρυσαυγίτικων» πρακτικών, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι τις αναπαράγει.
3. Δηλώνει ότι θα διαφυλάξει το κύρος και την εύρυθμη λειτουργία του κορυφαίου θεσμικού αντιπροσωπευτικού οργάνου των πολιτών του Δήμου Αγ. Δημητρίου με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο.
Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι:
1. Για τη μελέτη ανάπλασης του Ασυρμάτου, που αποτέλεσε και προαπαιτούμενο για την παραχώρησή του, έχει πραγματοποιηθεί σειρά διαδικασιών: ανοικτές συνελεύσεις δημοτών, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, και συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επί σειρά ετών.
2. Όσον αφορά στις αλληλέγγυες δράσεις που αναπτύσσονται στο κατεδαφιστέο κτίριο, επισημαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2014, ο Δήμος, δια των υπηρεσιών του, έχει αναλάβει τη σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη άλλων αναγκών των προσφύγων, που κατά καιρούς διαμένουν εκεί.
Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και στο μέτρο των ευθυνών που του αναλογούν για το μεγάλο αυτό θέμα της ελληνικής κοινωνίας, θα συνεχίσει την αλληλέγγυα και ανθρωπιστική προσφορά του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου