Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχάτο: «Η πηγή των γυναικών» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξεκινάει τις προβολές της για τον μήνα Μάρτιο με τη γαλλική ταινία «Η πηγή των γυναικών», (2011, Έγχρωμο, ) του Ράντου Μιχαϊλεάνου.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σκηνοθεσία: Ράντου Μιχαϊλεάνου
με τις Ιαμ Αμπάς, Χαφσιά Χερζί, Λεϊλά Μπεχτί


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Ατλαντας του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό από τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ. Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό... Οι γυναίκες διεκδικούν την ισότητα μέσα από το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Διασκευή της αριστοφανικής "Λυσιστράτης" σε ένα μοντέρνο, πολύχρωμο κι εκσυγχρονιστικό ανατολίτικο παραμύθι. Δεν απουσιάζουν οι δραματικές ευκολίες, αλλά οι ζωντανοί χαρακτήρες και η παιγνιώδης διάθεση κερδίζουν τις εντυπώσεις.


Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου