Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Amour» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της τον Φεβρουάριο με την κωμωδία «Amour», (2012, Έγχρωμο, 127΄) του Μίκαελ Χάνεκε.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Χάνεκε
με τους Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Εμανουέλ Ριβά, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αλεξάντρ Ταρόντ, Γουίλιαμ Σίμελ


Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού υπερηλίκων, του Georges (Jean-Louis Trintignant) και της Anne (Emmanuelle Riva).

Ο Georges και η Anne -αγαπημένα ονόματα του σκηνοθέτη που τα βρίσκουμε στις περισσότερες ταινίες του- είναι δύο ογδοντάρηδες που αγαπιούνται πραγματικά και βαθιά διάγοντας ένα βίο γεμάτο τρυφερότητα, συντροφικότητα και αλληλοεκτίμηση.

Μέχρι που ο θάνατος «θα τους χτυπήσει την πόρτα» έχοντας τη μορφή κλέφτη αρχικά, εγκεφαλικού επεισοδίου στη συνέχεια.


Το “Amour” αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής του 65ου Φεστιβάλ Καννών το 2012.

Ο Μάικλ Χάνεκε, ο σπουδαιότερος αυτή τη στιγμή ευρωπαίος σκηνοθέτης, τρία μόλις χρόνια μετά τη “Λευκή Κορδέλα“ του, έκανε την έκπληξη κερδίζοντας και πάλι τον Χρυσό Φοίνικα, και καθηλώνοντας κοινό και κριτικούς με την σπαραχτική θεματική του και τις συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του: του ογδονταδυάχρονου Ζαν Λουί Τρεντινιάν και της ογδονταπεντάχρονης Εμανουέλ Ριβά, στους ρόλους ενός αγαπημένου ζευγαριού που παρακολουθεί την κοινή ζωή του να καταρρέει όσο πλησιάζει ο Μεγάλος Αποχωρισμός.


Το event στο facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου