Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πέρυσι καθυστέρησαν να ψεκάσουν, φέτος -μάλλον- ψέκασαν νωρίς: Εκ του αποτελέσματος η αναποτελεσματικότητα

Είτε "έγκυρος", είτε "έγκαιρος": Άκυρος
και αναποτελεσματικός ο ψεκασμός
Ο κομπασμός μπορεί να βοηθάει περιστασιακά στην επικοινωνία, αλλά σε βάθος χρόνου γυρνάει μπούμεραγκ. Ειδικά όταν κομπάζει κανείς για τα αυτονόητα, δεν χρειάζεται και τόσο βάθος.

Ο κ. Κωνσταντάτος και το επιτελείο του αποτελούν κλασικό δείγμα χρηστών
του κομπασμού, συχνά καφενειακού τύπου, ο οποίος όμως γίνεται επικίνδυνος, γιατί γίνεται εμμονή ότι μπορούν να διοικούν το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Δείτε το παράδειγμα με τις κάμπιες... Πέρυσι καθυστέρησε ο ψεκασμός τους με αποτέλεσμα τα πεύκα της πόλης να παραμείνουν ξεραμένα σχεδόν για όλο το χρόνο.

Φέτος ξεκίνησαν νωρίς και με πανηγυρικές δημοσιεύσεις για "πρώτη φορά", για "εξειδικευμένο συνεργείο", για "αποτελεσματικότητα", αλλά και για... "έγκυρο ψεκασμό"...


Εμείς δεν γνωρίζουμε αν ο φετινός ψεκασμός ήταν "έγκυρος" -κατά τον λογοτέχνη δήμαρχο- ή "έγκαιρος", αλλά ο Μπάμπης της διπλανής φωτογραφίας που μάλλον γνωρίζει περισσότερα έδωσε ένα μάθημα και στον κ. Κωνσταντάτο και στον κ. Κρητικό.

Επίσης δεν γνωρίζουμε αν ο ψεκασμός (ο βιολογικός) έγινε "2-3 φορές, μία ανά μήνα, μέχρι τον Δεκέμβριο", όπως λέει εδώ ο γεωπόνος κ. Μεγγούλης που προφανώς γνωρίζει περισσότερα.


Μπορούμε όμως να αντιληφθούμε ότι ούτε ο φετινός ψεκασμός ήταν αποτελεσματικός, όπως επιβεβαιώνει και αυτή η ανάρτηση που είδαμε σήμερα στο facebook, όπου βλέπουμε κοπάδια από κάμπιες να κάνουν βόλτα στην Αριστοτέλους και τη Ριζούντος.

 
Ριζούντος & Αφροδίτης, Ελληνικό
Αριστοτέλους, Ελληνικό
Για κερασάκι δείτε τα προβλήματα που δημιουργούν οι κάμπιες, όπως αυτά καταγράφονται στον ιστότοπο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Η κάμπια των πεύκων ειδικά στο αστικό περιβάλλον που απουσιάζουν οι φυσικοί εχθροί και οι συνθήκες εν γένει είναι διαφορετικές σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, προσβάλει τα πεύκα και αυξάνει υπερβολικά τον πληθυσμό της δημιουργώντας συνοπτικά τα ακόλουθα προβλήματα :

· Αλλεργικές αντιδράσεις από τις τρίχες της στο δέρμα στο αναπνευστικό και σε άλλα όργανα όπως μάτια και μύτη , τόσο σε κατοίκους όσο και σε ζώα συντροφιάς.

· Οι διαρκείς προσπάθειες των δέντρων για αναβλάστηση, τα οδηγούν στην απογύμνωση της κόμης, στην σταδιακή καχεξία ακόμα και στην ολοσχερή νέκρωσή τους ειδικά τα νεαρής ηλικίας .

· Η μείωση της φυλλικής επιφάνειας συνεπάγεται την μείωση της αισθητικής αξίας των δέντρων καθώς και του περιβαλλοντικού και οικονομικού οφέλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου