Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν έχει ολοκληρωθεί & δεν έχει υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ελληνικό

«Δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ελληνικού.
 

Και είναι απορίας άξιο πώς κατατίθενται ερωτήσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση από βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι για να αδειοδοτηθεί μία μελέτη πρέπει πρώτα να εκπονηθεί και να υποβληθεί», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, «η δασική υπηρεσία έχει στιβαρή υποστήριξη από γνωμοδότηση, την οποία ενέκρινα μέσα σε έναν μήνα, με τεκμηρίωση για να λειτουργήσει ο χαρακτηρισμός».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καθυστέρηση εξαιτίας της πράξης χαρακτηρισμού». Όπως τόνισε, τους τελευταίους τρεις μήνες κατατέθηκαν, τόσο η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όσο και του ΥΠΕΝ.

«Δουλεύουμε μαζί με την Ελληνικό ΑΕ και την εταιρεία για να γίνει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κάτι που γίνεται πάρα πολύ γρήγορα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «η πράξη του χαρακτηρισμού αφορά το Δασαρχείο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Καταλήγοντας, ο κ. Φάμελλος επεσήμανε: «Υποστηρίζουμε τις υπηρεσίες με γνωμοδοτήσεις, προκειμένου να είναι ασφαλείς και η επένδυση και το περιβάλλον».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου