Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Την προστασία των ατόμων με αναπηρία από νέα μέτρα ζητά από τον πρωθυπουργό η ΕΣΑμεΑ

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ζητά την επείγουσα προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από νέα μέτρα.

Παράλληλα, η συνομοσπονδία ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, «κάτι που έχει συμφωνηθεί εδώ και λίγο καιρό και εκκρεμεί, ώστε να εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις και να παρουσιάσει τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης. Η ΕΣΑμεΑ εκπροσωπεί το πιο ευάλωτο πλέον του 10% της κοινωνίας, τους πολίτες με αναπηρίες και χρόνια πάθηση και τις οικογένειες τους».


Η συνομοσπονδία ζητά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, θα εξαιρεθούν από οποιοδήποτε μέτρο τελικά αποφασισθεί.

«Μετά από τρία μνημόνια, τα άτομα με αναπηρία δεν αντέχουν άλλο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΑμεΑ, η οποία ζητά την προστασία όλων των επιδομάτων (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, διατροφικό, απολύτου αναπηρίας, κλπ), να μην μπει κανένα πλαφόν και εισοδηματικό κριτήριο, οπουδήποτε αυτό εφαρμόζεται είτε σε συνταξιοδοτικά φορολογικά είτε σε άλλα μέτρα, που να μην εξαιρεί τα επιδόματα.

Ζητά, επίσης, την προστασία των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρονίων παθήσεων και όσων φροντίζουν άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και να αναιρεθούν οι υπάρχουσες μειώσεις, καθώς και την προστασία των υπαρχόντων φοροαπαλλαγών.

Επιπλέον, ζητείται η λήψη μέτρων για την πλήρη προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, ο επανακαθορισμός ευνοϊκών προϋποθέσεων για την απαλλαγή και μείωση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ατόμων με αναπηρία 67% και άνω.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου